Muntanya

Tina Bes i Andreu Simon triomfen a la cursa gran del Trail del Moixeró

Tina Bes i Andreu Simon triomfen a la cursa gran del Trail del Moixeró
Sortida de la cursa. BORJA GONZÁLEZ

Andreu Simon i Tina Bes s’han imposat en el recorregut gran del Trail del Moixeró 2018 que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Bagà. També s’han coronat guanyadors Mònica Vives i Josep Arnal a la versió curta i Jordi Bolet i Anna Benavides a la Vertical. Aquesta disciplina ha estat incorporada a la prova enguany, i se suma a les ja programades per completar i fer més gran el ventall d’oferta de la competició.

En la cursa XTrail, la de 39km, el més ràpid ha estat Andreu Simon, de l’Inverse Trail Team, amb un temps de 3h 57’ 45’’, seguit per Moisès Jiménez (The North Face – 4h 01’ 12’’) i Jonatan Mora (Inverse Trail Team – 4h 07’ 25’’). Pel que fa el podi femení, la corredora del Trail Running Girona, Tina Bes, ha estat la guanyadora travessant la meta a les 4h 49’ 39’’, i a continuació ho feien Montse Picañol (GEMI – 5h 00’ 30’’) i Elodie Varraine (AC Font Romeu Running Trail CE – 5h 00’ 47’’).

En la cursa Trail, la de 17km, Mònica Vives, de l’HG AML Team, ha estat la primera noia en finalitzar la cursa en 1h 52’ 23’’. Al podi, l’han acompanyat Clàudia Roca (Blue Motors Neolith – 1h 55’ 20’’) i Ahlam Elkadi (Lleida UAT – 1h 59’ 47’’). Pel que fa als resultats masculins, el primer classificat va ser el corredor del Running Les Franqueses VOOA, Josep Arnal, que passava per la meta al cap d’1h 35’ 23’’, i el seguien Lluís Vila (Independent – 1h 36’ 18’’) i José Antonio Pérez (Flexorunners 42 Team – 1h 36’ 59’’).

La VK Roca Tiraval, la cursa per incorporar la disciplina de verticals

El dissabte es va fer l’estrena de la nova cursa de la prova, la VK Roca Tiraval que va animar 35 participants a inaugurar la disciplina. El triomf va ser per Jordi Bolet, de la Unió Excursionista Urgellenca, que va completar el recorregut en 31’ 15’’. Una cursa molt lluitada, ja que el podi el van tancar, molt a prop Marc Puig (TGC Binn – 32’ 29’’) i Àngel Nevado (Cycling no limits – 33’ 03’’). D’altra banda, Anna Benavides, del Club Esquí Berguedà, va ser la millor entre les noies tancant el cronòmetre als 45’ 23’’. Per darrere seu, van finalitzar la cursa Patri Andrés (Independent – 46’ 50’’) i Alba Noguera (Club Esquí Berguedà – 47’ 23’’).

Els més petits van tenir el seu lloc per edició gràcies a les Curses XS, amb categories des de la Minibenjamí i la Cadet, que amb diversos recorreguts adaptats a les característiques de totes les edats, conviden als menuts a practicar l’esport.

Un total de 725 corredors han participat en les diferents proves al llarg del cap de setmana en una cursa que té com a escenari els paratges del Parc Natural del Cadí i la Vila de Bagà que any rere any es consolida dins del calendari de les curses de muntanya catalanes.

TrailMoixeró Podis39kPodis femení i masculí de la cursa de 39km. @TrailMoixeró

Bagà Trail Moixeró VK Roca Tiraval

Comentaris