Muntanya

Clàudia Sabata i Laia Gonfaus es proclamen campiones del món a Itàlia

Clàudia Sabata i Laia Gonfaus es proclamen campiones del món a Itàlia
@FEEC

Les berguedanes Clàudia Sabata i Laia Gonfaus han triomfat als Youth Skyrunning World Championship, els mundials de muntanya júnior, on Sabata ha revalidat els resultats assolits l’edició passada a Arinsal i Gonfaus s’ha estrenat amb doblet daurat. Aquestes marques fan que, al resultat combinat, ambdues siguin les guanyadores de la seva categoria. Les de l’AE Mountain Runners s’alcen com a millors representants de la FEEC, i col·laboren amb els seus assoliments a coronar el conjunt espanyol com a vencedor global del mundial, amb un total de 12 medalles sumades.

Els paratges del Gran Sasso a l’Aquila (Itàlia) han estat escenari de les proves de KM Vertical el divendres 3 i de l’Skyrace el diumenge 5, amb 150 esportistes arribats des de 18 països diferents. La vertical comptava amb un recorregut de 3,5km i 1000m de desnivell mentre que la Sky va definir dos recorreguts, un de 15km i 1000m de desnivell pels cadets i 22km i 2200m de desnivell pels més grans.

Clàudia Sabata, or a l’Skyrace i plata a la KM Vertical

La de Berga ha tancat la seva darrera participació al mundial júnior repetint els resultats del 2017 també com a SUB23. Completant la Vertical en 48’58s, Sabata va pujar al segon calaix del podi per darrere de la suïssa Alessandra Schmid (47’34’’) i per davant de la russa Ekaterina Ryazanova (49’41’’). El millor resultat va arribar el diumenge, quan Sabata creuava en primera posició la meta amb un gran temps de 3h04’28’’. Ryazanova (3:19’47’’) va arribar en segona posició i va tancar el podi Meg Lane, dels Estats Units (3h25’50’’).

Clàudia Sabata YSWC@ISF

Laia Gonfaus, doblet d’or amb total autoritat

La gironellenca de 17 anys s’ha proclamat doble campiona del món de la categoria Youth A. Gonfaus va haver de lluitar el divendres, ja que després de marcar un temps de 52’46’’, va tenir una arribada molt ajustada amb l’andorrana Andrea Sinfreu (53’14’’) i per darrere, l’hongaresa Luca Nemeth (55’42’’). El podi va ser calcat al de diumenge, on la berguedana va imposar-se amb més avantatge, amb el seu 2h23’53’’, novament davant de Sinfreu (2h31’39’’) i Nemeth (2h32’19’’).

Laia Gonfaus YSWC@FEDME

AE Mountain Runners clàudia sabata laia gonfaus Youth Skyrunning World Championship

Comentaris