Muntanya

Victòria de Neus Rosiñol i segona posició de Josep Rovira a la Skyrace Arinsal

Victòria de Neus Rosiñol i segona posició de Josep Rovira a la Skyrace Arinsal
Podi femení de l'Skyrace Arinsal. @SkyraceComapedrosa

Aquest cap de setmana s’ha disputat a La Massana l’Skyrace Comapedrosa, prova de renom mundial puntuable per les Skyrunner World Series i les Skyrunner National Series Spain-Andorra-Portugal. Amb sortida i arribada a Arinsal, els corredors coronen el Cim del Comapedrosa, al llarg dels seus 21km de recorregut i 2300m de desnivell. A aquesta, s’hi ha de sumar l’Skyrace Arinsal que amb els seus 15kms de distància i un desnivell de 1415m positius, no es queda enrere respecte a la seva germana gran. Ha estat precisament en aquesta segona on dos esportistes berguedans han aconseguit destacar i assolir el podi

La berguedana Neus Rosiñol, membre del Bravo Team, s’ha endut la victòria amb un temps de 2h13:57. Rosiñol ha estat acompanyada al podi per Imma Boadella (2h16:24) del Ronhill Spain Team i Marta Llagostera (2h19:43) de l’AE 4000 peus Collbató. A la categoria masculina, el guanyador ha estat Adán Casado, de l’AE Matxacuca, que ha aturat el cronòmetre a  1h51:25. A tan sols un minut, creuaven meta el gironellenc Josep Rovira del Centre Alpí Gironella, i Jordi Vidal dels Patxanguerus d’Alforja amb temps pràcticament calcats: 1h52:35 i 1h52:48 respectivament.

PodiMArinsalPodi masculí de l’Skyrace Arinsal. @SkyraceComapedrosa

D’altra banda, l’Skyrace Comapedrosa va coronar a Kilian Jornet i Lina elKott Helander com a guanyadors. Jornet, del Salomon, que va batre el rècord amb les seves 2h33:18 imposant-se al suís Pascal Egli (2h36:29) del Dynafit i al suec Petter Engdahl (2h39:12), corredor del Salomon i l’Sportgymsc. Al podi femení, Laura Orgué (3h06:54), del Salomon, va col·lar-se entre les bessones sueques del Gore, Merrel i Sportgymsc, Lina i Sanna elKott Helander, que van marcar temps de 3h03:07 i 3h11:53 respectivament.

La novetat d’enguany arribava a través de les noves curses infantils, puntuable per a la Catalonia Kids Cup, un circuit de set curses de muntanya adreçada als nens i joves d’entre 8 i 16 anys. Al calendari de la competició, també s’hi troben proves berguedanes de prestigi com la Berga Trail Kids o l’Ultra Pirineu XS.

Arinsal Centre Alpí de Gironella Josep Rovira Neus Rosiñol Skyrace Arinsal Skyrace Comapedrosa Skyrunning

Comentaris