Muntanya

Ivan Camps brilla en una DesafiOSOmiedo d’elit i puja al podi amb Pablo Villa i Roberto Heras

Ivan Camps brilla en una DesafiOSOmiedo d’elit i puja al podi amb Pablo Villa i Roberto Heras
Podi de la DesafiOSOmiedo (TWITTER)

Ivan Camps suma un nou podi de prestigi. L’atleta de Berga, que aquest dissabte fa 24 anys, ha brillat a la Pola de Somiedo (Astúries) en una marató de la DesafiOSOmiedo de gran nivell i ha creuat la línia d’arribada en segona posició, agafant-se de la mà de Roberto Heras i a pocs minuts del guanyador, Pablo Villa. Camps i Heras han completat els 43 quilòmetres de prova en 4 hores, 20 minuts i 29 segons i han protagonitzat una de les imatges de l’edició, creuant junts la línia d’arribada.

El berguedà ha fet una prova de menys a més. En el primer punt de pas, a La Peral, era 7è, tancant el grup que semblava disposat a lluitar per la victòria. Per davant seu, hi havia Zaid Ait Malek, Roberto Heras, Pablo Villa, José Irurozqui, Nicolas Martin i David López. Això sí, la diferència entre ells era mínima: a Zaid Ait Malek (1r) i a Camps (7è) els separaven 11 segons.

En el segon punt, les diferències ja eren més àmplies i les classificacions s’han alternat. Camps ha pujat fins la 4a, a uns 3 minuts del líder, Pablo Villa, i a poca distància de Roberto Heras i David López. La següent referència ja situava a Camps en tercer lloc, a l’estel·la d’Heras i a tres minuts de Villa. I a la línia d’arribada no hi ha hagut sorpreses: Villa -recent campió d’Espanya i campió del món per equips- ha arribat fresc com una rosa en primera posició (04:13:51), per davant de Camps i Heras, que completen el podi.

A la línia d’arribada, Heras ha exalçat la figura de Camps com “un veritable esportista” i “una de les grans promeses del trail running”. Per la seva banda, el berguedà ha assegurat que els últims quilòmetres amb Heras els recordarà “sempre més” i ha destacat el gran nivell que hi havia en aquesta edició de la DesafioOSOmiedo asturiana. Ara, Camps té en ment córrer la CCC a Chamonix.

Astúries Curses de muntanya DesafiOSOmiedo Ivan Camps Pablo Villa Roberto Heras

Comentaris