Patins

El passeig de la Pau acull aquest diumenge la final de la Copa d’Espanya de patinatge alpí

El passeig de la Pau acull aquest diumenge la final de la Copa d’Espanya de patinatge alpí

Arriba el matí de patins al línia al passeig de la Pau de Berga. Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Berga i el May Luengo Ski Club organitzen una prova de patinatge alpí puntuable per a la Lliga Catalana i la Copa d’Espanya. Serà el proper diumenge, 22 de juliol, en la tercera fase del certamen català i la final de la copa estatal. De fet, el berguedà Eduard Coronado, membre del May Luengo i organitzador de la prova, ha explicat en roda de premsa que els millors patinadors de l’Estat es juguen a Berga el bitllet per ser als campionats del món de Varsòvia i el Japó.

S’esperen una vuitantena de participants d’entre 5 i 35 anys. En aquest sentit, l’organització destaca el caràcter inclusiu de l’esport: “Competeixen tots junts, nois, noies, infants i adults”. La competició a Berga ocuparà el passeig de la Pau dissabte a la tarda i diumenge al matí. Dissabte, de 16h a 19 h, hi haurà els entrenaments; i diumenge, de 9h a 14, les curses.

Des de l’Ajuntament, el regidor d’Esports, Ivan Sànchez, ha destacat la singularitat que la cursa sigui de caràcter urbà i, per tant, se celebri al centre de la ciutat. Malgrat tot, això implicarà diverses afectacions en el trànsit durant tot el cap de setmana: es tallarà la circulació al passeig de la Pau dissabte de 12 del migdia a 7 de la tarda i diumenge de 6 del matí a 4 de la tarda. A tot això, s’hi ha de sumar que també hi ha la celebració dels Elois. Per tot plegat, Sànchez ha demanat “paciència” a tots els berguedans que s’hagin de desplaçar per la ciutat durant el cap de setmana.

El patinatge alpí és un esport a l’alça a Catalunya i, en especial, al Berguedà. Bona part dels membres de la selecció espanyola són catalans, malgrat que el nombre de fitxes federatives catalanes no destaca per sobre d’altres comunitats autònomes. Són pocs, però bons. Al Berguedà, la posada en marxa de l’Escola d’Alpí en Línia, l’any passat, fa possible que enguany tres corredors participin en la prova al passeig de la Pau. Durant aquesta temporada hi ha hagut una mitjana de 8 infants per entrenament a Berga i s’ha confirmat que la ciutat és “un indret idoni per a la pràctica d’aquest esport”, segons ha dit Coronado.

Objectiu: Copa del Món

Eduard Coronado ha anunciat que el Berguedà està treballant per ser la seu d’una Copa del Món d’alpí en línia en dos anys: “És una fita que ens vam marcar fa tres anys, quan vam organitzar la primera cursa a Berga, i anem per bon camí”. El regidor Sànchez ha assegurat que s’hi treballarà amb l’objectiu de situar la comarca al mapa. “Tenim una comarca privilegiada i l’hem d’aprofitar”, ha conclòs.

Ajuntament de Berga alpí en línia Eduard Coronado Ivan Sànchez May Luengo Ski Club passeig de la Pau patins

Comentaris