Muntanya

Jordi Gamito i Ivan Camps pugen al tercer esglaó del podi a la cursa per parelles més dura del món

Jordi Gamito i Ivan Camps pugen al tercer esglaó del podi a la cursa per parelles més dura del món

Era la primera vegada que corrien junts en una prova per parelles. A la muntanya, però, s’havien trobat diverses vegades. Sense anar més lluny, fa deu mesos, l’un va ser quart a l’Ultra Pirineu i l’altre, cinquè. Però aquest juliol els ha arribat l’oportunitat de formar equip en una de les proves més dures del món, s’hi han llançat de cap i no els ha anat gens malament. Jordi Gamito (Platja d’Aro, 1981) i Ivan Camps (Berga, 1994) han aconseguit la tercera posició a la Pierra Menta, la cursa de muntanya per parelles i per etapes més dura del panorama internacional.

WhatsApp Image 2018-07-09 at 14.03.34 (2)

En declaracions a l’Entre Rivals, Ivan Camps ha explicat que tots dos afrontaven la cursa amb l’objectiu de seguir preparant els grans reptes per a l’estiu: Gamito farà l’Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) a finals d’agost i Camps, la Courmayeur-Champex-Chamonix (CCC). Però, amb el pas dels dies, la cursa i el seu estat de forma els ha portat a lluitar pel podi fins al final.

La primera de les tres etapes de la Pierra Menta va deixar-los a la sisena posició, a uns 12 minuts del podi. Segons Camps, van sortir “un pèl massa ràpid” i, acostumats a curses llargues i de ritme molt més regular, van acabar-ho pagant al final de l’etapa. Però l’endemà, i amb la lliçó ben apresa, la parella va gestionar molt millor la distància i va pujar al podi del dia (3rs). A més, van retallar 4 minuts als tercers classificats de la general i van escalar fins la 4a posició, encara a 8 minuts dels llocs de privilegi.

Calia una autèntica exhibició en la darrera etapa per pujar al podi. “Jo no les tenia totes, però l’optimisme del Jordi es contagia. N’he après molt, d’ell”, explica Camps. La parella va acabar la Pierra Menta per la porta gran: victòria èpica en la darrera etapa, a uns 12 minuts de l’equip que fins aleshores era tercer, i podi final a la general. L’atleta berguedà explica que la clau de l’últim dia va ser la baixada: “Els rivals que teníem a darrere a la general ens van apretar a l’inici i van aguantar bé. I a la baixada van anar molt i molt ràpid fins a posar-nos a davant de tot. Com més ràpid anàvem, més ens ho crèiem”.

WhatsApp Image 2018-07-09 at 14.03.35

Els reptes de l’estiu de Camps

Amb un altre gran resultat al sarró, Camps i Gamito continuen la seva temporada per separat. El berguedà té previst participar a la Marató DesafiOSOmiedo, de 42km, a Astúries, a finals de juliol. També és conscient que hi ha la Catllaràs, però fer-la suposaria afrontar dues proves en una setmana i arribar en condicions a la segona, a Astúries, seria complicat.

De cara a l’agost, el punt vermell en el calendari de Camps és la CCC de Chamonix. Sobre l’Ultra Pirineu, encara no ha pres cap decisió: és la prova de casa, se la coneix molt bé i li agrada fer-la, però no prendrà una decisió fins poques setmanes abans, en funció del seu estat físic.

WhatsApp Image 2018-07-09 at 14.03.34 (1)

FOTOS. Cedides.

Curses de muntanya Ivan Camps Jordi Gamito Pierra Menta ultra trail

Comentaris