Ciclisme

La Ruta Minera 2018 portarà més de mig miler de ciclistes a les carreteres de 18 municipis del Berguedà

La Ruta Minera 2018 portarà més de mig miler de ciclistes a les carreteres de 18 municipis del Berguedà
Ruta Minera 2017. ALEIX CAMPRUBÍ

Donar a conèixer el Berguedà a través d’un repte ciclista de supervivència. Amb aquest objectiu, la Ruta Minera tornarà a omplir de bicicletes les carreteres de la comarca el proper diumenge 15 de juliol. És la cinquena edició d’una prova cicloturística que tornarà a ubicar la seva sortida i arribada a la zona del pavelló poliesportiu de Berga i que recorrerà les carreteres de 18 municipis berguedans. L’organització hi espera entre 550 i 600 participants.

A banda, aquest any la prova -de caràcter no-competitiu- ha rebut la distinció de Gran Premi Diputació de Barcelona i, en concordança, una injecció econòmica de 3.000 euros que “ajuden a consolidar-la”, segons ha explicat el regidor d’Esports de l’Ajuntament, Ivan Sànchez, en roda de premsa.

presentacio-ruta-minera-2018

Ivan Sànchez i Ramon Tarragó, a la presentació de la Ruta Minera 2018 a Berga. MARC CANTURRI

Tal com ja va passar en l’edició del 2017, la Ruta Minera tindrà dos recorreguts: el clàssic, de 154 quilòmetres, i el més curt però també exigent, de 116 quilòmetres. Ramon Tarragó, de l’organització, ha recordat que el segon itinerari va néixer fa un any davant la realitat que el recorregut de la prova llarga era -i és- molt exigent i calia una alternativa que facilités la inscripció de participants. La posada en marxa de la nova opció també va comportar un escurçament de la prova gran, que va passar de 166 quilòmetres a 154 perquè “calia fer dos recorreguts el màxim de semblants”, ha explicat Tarragó.

Així doncs, amb aquesta voluntat, van impulsar la Pedraforca, amb un itinerari de 116 quilòmetres i 2800 metres de desnivell positiu. En aquest cas, la prova inclou l’ascens al colls de Josa, Port i la Mina. Pel que fa a la prova gran, de 154 quilòmetres, compta amb 3.800 metres de desnivell positiu i puja ports com el Coll de la Batallola i el Coll de Pradell, a banda dels que també fan els participants de la Pedraforca.

ruta-minera-medalla-2018

Tots els participants rebran aquesta medalla. No hi ha distinció pel més ràpid. Les classificacions finals són per ordre alfabètic i reconeixen tots els ‘finishers’, més enllà del seu temps. MARC CANTURRI

El perfil de la Pedraforca

Captura de pantalla 2018-07-06 a les 10.21.41

El perfil de la Ruta Minera

Captura de pantalla 2018-07-06 a les 10.21.54

La vessant inclusiva de la Ruta Minera

Una de les grans sensacions de la prova d’enguany tornarà a ser el ciclista berguedà Xavi Caballol, que tornarà a pujar sobre la bicicleta per afrontar els 116 quilòmetres de la Pedraforca. Caballol va perdre una cama l’any 2007. Però no ha deixat de fer esport i va canviar la moto per la bicicleta. Esportivament, no li va gens malament: a principis de març, per exemple, va aconseguir tres medalles de bronze als campionats d’Espanya de pista.

Caballol corre pel Genesis Cycling Team, un club que agrupa ciclistes paralímpics i d’altres que no ho són. En aquesta edició de la Ruta Minera, Caballol farà la prova amb un company d’equip, el Juanjo Méndez. Un i altre molt probablement protagonitzaran algunes de les imatges del matí del 15 de juliol al Berguedà.

caballol-ruta-minera

Xavi Caballol, durant la Ruta Minera 2017. ALEIX CAMPRUBÍ

Ajuntament de Berga Ivan Sànchez Ramon Tarragó ruta minera

Comentaris