General

Clàudia Sabata i Toni Baños, reconeguts com millors esportistes de la temporada a la Nit de l’Esport Berguedà

Clàudia Sabata i Toni Baños, reconeguts com millors esportistes de la temporada a la Nit de l’Esport Berguedà

Els grans triomfadors de la Nit de l’Esport Berguedà 2018 han estat Clàudia Sabata i Toni Baños. Els lectors d’Entre Rivals han decidit, a través de les votacions emeses per la plataforma expressament dissenyada pel motiu, que els dos mereixien el reconeixement màxim de la gala. Sabata ho ha fet de forma indiscutible, gràcies al 38’8% dels vots acumulats a favor. Per la seva banda, la votació entre els masculins va ser molt més renyida, però finalment va caure sobre Baños amb el 26’6% total de vots.

La corredora de muntanya de Berga revalida el guardó aconseguit l’edició passada, gràcies al bon estat de forma de l’atleta bidisciplinar, que competeix tant en esquí com en curses de muntanya. Aquest darrer any, s’ha proclamat campiona sub-23 del Món de Curses de Muntanya i campiona sub-23 d’Espanya de KM Vertical d’Esquí. A més d’aquest dos grans títols, la presència als podis de Sabata ha estat més que habitual, amb triomfs a la Nit Pirineu i la Vertical del VI Trail del Sobrepuny i les segones posicions a la Kanpezu Ioar i l’Olla de Núria. La berguedana també ha estat un actiu important de la Selecció Catalana d’Esquí, amb la qual també va poder participar als World Ski Mountaneering Masters de la Xina.

claudia-sabata-skype-neb18

Sabata és a Tailàndia però va aparèixer a la gala a través d’una trucada per Skype. RICARD CODINA

Toni Baños s’estrena al triomf, fent un salt considerable respecte l’edició passada, on el berguedà va ser finalista a la categoria Millor jove promesa (-20 anys). Baños ha volat fins a la primera posició de la gala i tanca una temporada brillant, on s’ha proclamat campió de Catalunya i Espanya en els 2.000 obstacles i ha tingut la millor marca europea durant unes setmanes. Els èxits de la jove promesa de la comarca el van portar a Nairobi i París, per seguir fent gran un currículum esportiu que, amb tan sols 18 anys, ja és d’envejar.

La gala de la Nit de l’Esport Berguedà 2018 es va celebrar al pavelló de la Pobla de Lillet amb prop de 200 assistents vinguts d’arreu de la comarca. L’acte va estar organitzat pel portal informatiu Entre Rivals, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de la Pobla de Lillet.

Consulta tots els premiats a la Nit de l’Esport, AQUÍ.

clàudia sabata Nit de l'Esport 2018 nit de l'esport berguedà Toni Baños

Comentaris