Muntanya

Ivan Camps i Amàlia Molina arrasen en una Berga Trail de gran nivell

Ivan Camps i Amàlia Molina arrasen en una Berga Trail de gran nivell

Podis de luxe. El berguedà Ivan Camps i la santpedorenca Amàlia Molina s’han imposat en la prova gran de la 13a edició de la Berga Trail, organitzada pels Mountain Runners del Berguedà. Camps ha estat l’home més ràpid en la marató de 42 quilòmetres pels paratges de muntanya del Berguedà, mentre que Molina s’ha imposat en la mateixa distància en categoria femenina. Els altres guanyadors del matí han estat Raúl Butaci i Neus Rosiñol, que han estat els més ràpids de la mitja marató, i Ot Ferrer i Laia Gonfaus, vencedors de la mini (14km).

En la prova gran (42km), Camps s’ha imposat amb autoritat a Eric Moya i Roger Embid, que han completat el podi absolut. Darrere seu també ha entrat un berguedà: el gironellenc Josep Rovira, del Centre Alpí de Gironella, que s’ha quedat a pocs minuts del podi. En categoria femenina, Molina ha superat Neus Estrany i Anna Olivares.

En la mitja (24km), Raúl Butaci s’ha imposat a Eric Riba i Enrique Santamaría, que han completat el podi. En canvi, en noies, el protagonisme ha estat per una corredora local, Neus Rosiñol, que s’ha endut una de les ovacions del matí en creuar la línia d’arribada en primera posició i, per tant, aixecant amb les dues mans la cinta de la Berga Trail que la proclamava guanyadora. Darrere seu han entrat Sofia Fortuna i Maria Martínez.

Finalment, en la prova petita (14km), els premis han anat a parar en les joves promeses. Cinc dels sis integrants dels podis masculí i femení són júniors, la qual cosa demostra el bon moment de l’escola del trail running al Berguedà i a Catalunya. Ot Ferrer s’ha endut la prova, seguit de Oriol Rodríguez i Roger Comellas, que han creuat la línia d’arribada plegats, agafats de la mà. En categoria femenina, Laia Gonfaus s’ha imposat per davant de Carla Esclusa i Alba Font.

Tant les proves d’aquest diumenge com les infantils de dissabte al matí han comptat amb centenars de participants. L’organització calcula que, en total, hi ha hagut mig miler d’inscrits entre totes les categories i competicions, la qual cosa suposa un nou èxit d’una cita que cada vegada està més consolidada en el panorama de curses de muntanya de Catalunya.

Fotos dels guanyadors (Autor: Aleix Camprubí)

_DSC6172

_DSC6811

_DSC6406

_DSC6138

_DSC5833

_DSC5773

Berga Trail Curses de muntanya Mountain Runners del Berguedà

Comentaris