Muntanya

La Berga Trail s’acosta al mig miler d’inscrits i es consolida com una de les grans curses de muntanya de Catalunya

La Berga Trail s’acosta al mig miler d’inscrits i es consolida com una de les grans curses de muntanya de Catalunya

Mig miler de corredors participaran aquest cap de setmana, 16 i 17 de juny, en les diferents proves de la Berga Trail. Enguany l’edició, organitzada pels Mountain Runners del Berguedà, compta amb la col·laboració habitual de l’Ajuntament de Berga i amb nous esforços del Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona. Tot plegat vol servir per potenciar encara més una prova consolidada en el panorama de curses de muntanya de Catalunya.

El primer dia de curses és dissabte, amb les curses infantils de la Berga Trail Kids al pla de Corbera. Es tracta de circuits de 2 a 7 quilòmetres i hi competiran infants des de la categoria minibenjamí fins a cadet, passant per prebenjamí, benjamí, aleví, infantil i cadet. A banda, dissabte a la tarda es podrà visitar la Fira de l’esport de muntanya al Pavelló de Suècia de Berga.

Però el dia gran dels actes és diumenge. Fins a tres proves sortiran i acabaran al passeig de la Indústria al llarg del matí. D’entrada, a les 7, els participants de la Berga Trail (la marató de 42km) iniciaran el recorregut. Dues hores més tard, a les 9, ho faran els de la Mitja (25km) i la Mini (14km).

Com cada any, les diferents proves transcorreran per indrets com la Serra de Queralt, els Rasos de Peguera o la Serra d’Ensija, malgrat que l’organització s’ha vist obligada a modificar algun punt concret del recorregut, segons va explicar el director de cursa, Jordi Massaguer, en roda de premsa. Està previst que el lliurament de premis sigui a 2/4 de 2 del migdia al mateix passeig de la Indústria.

Més múscul econòmic

La d’aquest 2018 serà la primera Berga Trail com a Gran Premi Diputació de Barcelona. El Consell Comarcal del Berguedà ha presentat la candidatura i enguany ha estat distingida per l’ens provincial com “una gran oportunitat per a veure en acció als millors esportistes del món i gaudir de la ciutat de Barcelona i rodalies i de tots els seus encants”.

La distinció va lligada a nous suports econòmics, com el del Consell Comarcal del Berguedà, que hi aporta 6.000 euros. El conseller d’Esports, Abel Garcia, va refermar en la presentació de la cursa l’aposta del Consell per les proves locals que fomentin la promoció d’atletes infantils, com la Berga Trail. Segons va dir, els diners que enguany s’hi destinen han de servir per “donar més múscul a l’entitat”. En aquesta línia, Massaguer va explicar que cada any el cap de setmana de Berga Trail suposa uns 20.000 euros de despesa pel club.

És la 13a edició de la Berga Trail. El 2004 i 2005 la prova va formar part de la Copa d’Espanya de Carreras de Montaña. Del 2005 al 2008 i del 2011 al 2014 va formar part de la Copa Catalana de Curses per Alta Muntanya. El 2007 i 2008 va ser part de la Copa del món Buff Skyerunner World Series. Enguany, la incorporació dins el calendari Gran Premi Diputació de Barcelona és un altre argument històric que confirma el bon estat del trail running al Berguedà i de les entitats que l’impulsen.

berga-trail-presentacio-2018

D’esquerra a dreta: Jordi Massaguer, Abel Garcia i Ivan Sànchez, a la presentació de la Berga Trail 2018 a Berga. MARC CANTURRI

Ajuntament de Berga Berga Trail Consell Comarcal del Berguedà Curses de muntanya Mountain Runners del Berguedà

Comentaris