Futbol Sala, CCR Baganès, Puig-reig

El Puig-reig torna a ser de Segona Catalana

El Puig-reig torna a ser de Segona Catalana
Jugadors i tècnics del FS Puig-reig celebrant l'ascens. FS PUIG-REIG

Alt Berguedà i Puig-reig no compartiran lliga la temporada vinent. Després de guanyar 5 a 2 a l’Escola Daina Isard AE, el Puig-reig ha pogut tancar la temporada a la quarta posició i guanyar-se, d’aquesta manera, l’ascens a Segona Catalana. Els de l’Alt Berguedà no han pogut tancar el curs amb bon gust de boca després de perdre per un ajustat 3 a 4 contra el Pares i Mares Martorell, però ha demostrat ser un digne contrincant mostrant caràcter i ganes de guanyar fins al darrer moment encara que ja fes setmanes que estigués sentenciat a quedar a la darrera posició.

FS Puig-reig 5 – 2 Escola Daina Isard AE

Tot i que els nervis sobrevolaven el conjunt berguedà, els de Puig-reig saltaven a la pista prenent el control i amb la intenció de resoldre el partit com més aviat millor. La representació més clara d’aquesta tensió la feia Claudi Trasserra, que veia l’única targeta groga de l’equip amb només  minuts de partit. Carlos Roig seria l’encarregat d’inaugurar el lluminós (10’) i marcar les pautes d’un domini colossal, que aviat es feia evident amb el 3 a 0 i gols de Carlos Muñoz (12’) i Roig novament (14’). Els del Daina, incapaços de superar la meitat de la pista, no van poder generar gaire perill per poder contrarestar el bon joc inicial dels locals.

A la segona part, els nois del Puig-reig reprenien amb ganes d’acabar de perfilar la victòria sense haver de patir, però una errada defensiva servia el primer gol als visitants i tornava a generar inquietud als locals. Aquest, però, es refeien i calmaven les pors per centrar-se al joc i aconseguir un dels millors gols de la temporada (42’), d’Òscar Solé, que tornava a reviure la il·lusió pel cada cop més real ascens. Amb aquest marcador, el Daina sortia a jugar de cinc per provar de retallar distàncies, aconseguint un segon gol (48’). Però amb la porteria buida, Sergio Ortega trobava l’escenari perfecte per sentenciar el partit als últims segons i col·locar el 5 a 2 definitiu.

La temporada del Puig-reig ha estat de muntanya russa. Després d’una gran arrencada de lliga, amb les noves incorporacions ben adaptades que facilitaven tancar la primera volta a la tercera posició, tornar a Segona Catalana esdevenia un objectiu viable. Però la lliga es feia llarga i les entrebancades dels berguedans es feien més habituals, posant en perill la feina de tota la primera part. Però l’equip comptava amb el factor de grup a favor, que altres equips no havien pogut construir havent hagut de dependre de jugadors dels equips A del club per a sumar punts i que, un cop no van poder utilitzar, han trobat a faltar. D’aquesta manera, tot i quedar empatats a 38 punts: 12 victòries, 5 empats i 6 derrotes amb el Santpedor B, les millors estadístiques pel que fa als gols, amb 60 a favor i només 43 en contra, han donat la darrera plaça d’ascens als berguedans. Els jugadors que més dianes han encertat han estat Carlos Roig amb 18, Miquel Àngel Garcia amb 13 i Claudi Trasserra amb 12. L’any que ve, des de Segona Catalana, el Puig-reig evocarà els millors moments de la disciplina a la comarca, on fins a quatre equips berguedans van coincidir al mateix grup d’aquesta categoria.

Resum de la temporada del Puig-reig

Alt Berguedà CCR 3 – 4 Pares i Mares Martorell

Partit de màxima igualtat el que es va viure dissabte a Bagà, on els nois de l’Alt Berguedà van veure’s escapar el triomf un cop més a la recta final i per la diferència mínima. Amb la possessió i el domini del joc repartits, els primers que es posaven per davant al lluminós serien els visitants gràcies a dos gols seguits (12’ i 15’). Els locals no es quedaven de braços plegats i responien immediatament a través de Carles Ortiz (16’) per mantenir-se vius en la lluita. Els berguedans comptarien amb diverses bones ocasions, però no seria fins als darrers segons del període que recuperarien la igualtat gràcies a Jordi Farràs per anar amb el 2 a 2 al descans.

A la represa, els baganesos seguien endollats i marcant el ritme, i amb la sort de la mà per xutar a porta, sentenciaven la remuntada mitjançant Jordi Farràs (32’). Però, idènticament a la primera part, l’adversari contestava a l’acció seguidament (33’) i tornava a deixar les taules al marcador. En aquesta meitat, però, l’àrbitre guanyava protagonisme i començava a mostrar targetes grogues que acabarien influint negativament a les files locals. La primera conseqüència prenia forma d’expulsió, quan Sergi Artigas veia dues grogues en un lapse de set minuts i deixava a l’equip amb només dos canvis per rematar el darrer quart d’hora de joc. El conjunt berguedà resistia bé el joc, i tot i que encara va rebre dues grogues més per Carles Ortiz i Miguel Moreno, no deixava que el visitant desfés l’empat. Però una acció puntual va acabar trencant l’empat (46’) i tot i els darrers intents per recuperar-lo, l’Alt Berguedà no va poder evitar tancar la temporada amb una derrota per 3 a 4.

L’Alt Berguedà tanca el curs com a darrer classificat amb 7 punts: 3 victòries, 1 empat i 19 derrotes. L’any de recuperació de l’esport a la zona ha estat d’aprenentatge, més enllà dels mals resultats, que deixen un balanç de 63 gols favorables i 110 en contra. Els golejadors del conjunt han estat Lluís Casas amb 14, Jordi Farràs amb 12 i Dani Ortiz amb 10. El club fa una valoració positiva de la temporada, que han hagut d’afrontar amb una plantilla justa, amb molts jugadors que havien de compaginar la lliga amb els estudis o la feina i que també s’ha trobat amb lesions que han apartat efectius de la disciplina en diverses ocasions. I és que, tot i les adversitats, l’equip ha mostrat compromís disputant tots i cada un dels partits que gran part d’ocasions ha afrontat amb només dos canvis, i mostrant actitud i ganes d’aconseguir resultats, ja que 9 de les derrotes han estat per només un o dos gols de diferència. Pròximament, cos tècnic i jugadors s’asseuran per decidir com plantegen la temporada vinent.

Resum de la temporada del CCR Alt Berguedà

Ascens Escola Daina Isard AE Pares i Mares Martorell FS Tercera Catalana FS

Comentaris