C AT Gironella

Comiat amb bona cara (2-1)

Comiat amb bona cara (2-1)

Orgull propi. Aquest havia de ser el motor de l’Atlètic Gironella per encarar un últim partit de lliga on el peix ja estava venut: l’equip era matemàticament equip de Tercera Catalana, després de la derrota al camp de la Sabadellenca la setmana abans. La gran sort d’aquesta darrera jornada és que el rival, el Premià, tampoc s’hi jugava res. El gran handicap, en canvi, va ser que l’equip va haver d’afrontar un nou partit sense porter natural: Pau Ragués va tornar a assumir l’àrdua tasca de posar-se sota pals, i va complir. I l’equip, també: 2 a 1.

El partit no va tenir massa història. Ningú s’hi jugava massa res i el ritme ho denotava. Tant uns com altres van intentar sortir amb pilota controlada des de darrera i, d’entrada, el Premià va gaudir de més possessió. Ara bé, la possessió no es traduïa en perill i el Gironella se sentia còmode sobre el terreny de joc. Els de Ponti van tornar a aprofitar el bon desplaçament de Ragués per llançar pilotes perilloses a l’esquena de la defensa. Tot semblava cuinat per arribar al descans amb empat a 0, però els visitants ho van impedir: a les acaballes de la primera part van aprofitar una pèrdua gironellenca en zona perillosa per fer el 0 a 1 per sobre de Ragués. El gol va ser un cop baix per als de Ponti però, per sort, el descans va arribar aviat.

A la represa, la tònica del partit va canviar. El Premià va sortir més defensiu, amb una clara tendència a replegar-se darrere i llançar contracops. Per la seva banda, el Gironella va començar a combinar amb més encert que a la primera meitat, i el gol no es va fer esperar. Al minut 10, Safont va caçar una bona pilota des de fora l’àrea i la va enviar dins, per terra, al pal llarg de la porteria visitant. Amb l’empat, els gironellencs van créixer i van fer-se dominadors del partit, malgrat que la possessió no es traduïa en massa perill.

Al final, però, un malentès defensiu del Premià va propiciar un gol en pròpia porteria que va dictar sentència: victòria local per 2 a 1 en un partit carregat de comiats. El primer, col·lectiu, de l’equip, que se’n va a Tercera Catalana amb la intenció de construir un bloc capaç de lluitar per, com a mínim, estar a la part alta. Els altres dos, personals: el de l’entrenador, Ponti, i el del capità, Guifré Dalmau. El tècnic deixa la banqueta després d’instaurar una idea concreta de futbol al municipal. I Guifré penja les botes després d’una dècada i mitja defensant els colors del club.

El post-partit: Gironella 2 Premià 1

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“La valoració d’aquest últim any no pot ser bona de cap manera. Buscàvem la permanència, com en els últims anys, i no s’ha pogut aconseguir. Com ja he dit en altres ocasions, penso que són una suma de factors i que no seria just buscar un únic culpable. Sí que és cert que hem tingut fases de la temporada on hem reaccionat, però a casa no hem estat tan forts com altres temporades. També hem patit molt defensivament, i això és un problema en un equip com nosaltres, que som poc golejadors. A nivell personal, deixo el club perquè ha arribat el moment de tancar una etapa. El futbol m’agrada i no me’n vull desvincular. Esperaré el meu moment i un projecte que em motivi. Potser el trobo aviat, o potser no. No em preocupa.”

guifre-dalmauGuifré Dalmau Jugador de l’Atlètic Gironella

“A nivell futbolístic, el Gironella ho ha estat tot per mi. Vaig marxar quatre anys a Manresa, però n’he estat cap a 15 o 16 aquí. En tant de temps vius moments de tota mena: temporades com aquesta, que baixes, i d’altres que puges. Però entenc que el futbol són cicles, i tots els equips de la comarca n’han tingut de més bons i de més dolents. Ara, al Gironella li toca ser a Tercera Catalana i és una llàstima, però tampoc en podem fer un drama. Pel que veig, el club està preparant un projecte que engresca molt a la gent i confio que a Tercera podran lluitar pels primers llocs. L’ascens ja és més difícil, perquè depèn de molts factors; a Tercera cada any hi ha tres o quatre equips que es barallen per pujar, però perquè no? La categoria del Gironella és Segona Catalana, i segur que al final hi tornarà.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Futbol Gironella Guifré Dalmau Jordi Pont Ponti Premià Segona Catalana

Comentaris