Bàsquet, Bàsquet Berga

Salvats per la campana (61-45)

Eloi Edo durant el partit contra el Caldes. LÍDIA LÓPEZ

Objectiu complert. El Beep Bàsquet Berga aconsegueix una victòria molt treballada on els jugadors han anat de menys a més però on la confiança ha portat el millor resultat per l’equip: la permanència a Segona Catalana. Els berguedans tanquen la lliga imposant-se a casa per 61 a 45 a la secció de bàsquet del CN Caldes, rival directe per la permanència a la categoria però que arribava limitat d’efectius a la banqueta.

Els nois de Manel de Haro arrencaven desconcentrats, cedint els primers compassos al Caldes. El principal entrebanc dels locals eren ells mateixos, influïts per la tensió que envoltava un partit tan crucial per l’equip, i cometent un seguit de faltes que servien en safata diversos tirs lliures als visitants, que no desaprofitaven el context per cloure el primer parcial per davant al marcador 14 a 17. El Berga guanyava seguretat al segon parcial, enganxant-se aviat al lluminós i començant a limitar els llançaments dels rivals, que a més a més veuen minvada la seva efectivitat. Els locals es posaven finalment per davant els darrers minuts del període, gràcies a quatre punts seguits d’Oriol Tintó que definien el 31 a 29.

Els berguedans acaben d’explotar al tercer quart, expandint la pressió a tota la pista i agafant aire al lluminós. I si bé el Caldes mantenia el ritme els primers minuts, superada la meitat del període es veien arraconats per uns locals que feien una empenta en defensa per mantenir a ratlla l’atac dels adversaris i feien el cop definitiu en atac amb tres triples, dos d’Eloi Edo i un d’Albert Tomàs que allunyava en vuit punts al Beep amb el 50 a 42. El Berga anul·lava per complet al Caldes al darrer parcial, quan el conjunt visitant encistellaria només tres punts en quatre tirs lliures. Els de negre culminaven una remuntada de geni col·locant-se a setze punts amb el 61 a 45 definitiu, i on Eloi Edo tancava una gran actuació personal amb 26 punts anotats.

El triomf del Berga va acompanyat de resultats afavoridors pel conjunt de cara a la permanència, que l’equip ja ha sentenciat sense necessitat d’haver de jugar la fase de descens. Els de Manel de Haro tanquen el curs a la novena posició amb 43 punts, en un any de dificultats que finalment se n’ha sortit amb 13 victòries i 17 derrotes.

El post-partit: Bàsquet Berga 61 – 45 CN Caldes

hugretallHug Tuyet Segon entrenador del Bàsquet Berga

“La valoració del partit és boníssima. Penso que ens ha costat molt entrar a la primera part, semblava que no hi havia manera de revolucionar-nos o com si no en tinguéssim ganes tot i saber que ens hi jugàvem molt. Però penso que a poc a poc hem anat entrant al partit, fent feina de formiga, i que finalment la nostra defensa ha estat a un nivell altíssim, el resultat ho demostra, perquè s’han quedat amb 45 punts i crec que el mèrit és cent per cent nostre. En atac potser hem patit més tot i que al final també ens n’hem sortit, fins i tot hem estat molt encertats en el tir de tres, quan normalment sol ser una de les nostres mancances. Per tot plegat estem molt contents, ja no només per la victòria sinó també per com hem jugat i per la permanència assegurada a Segona Catalana.”

edoretallEloi Edo Jugador del Bàsquet Berga

“Avui ens ho jugàvem tot. Havíem de complir i ho hem fet. Com a equip, al principi hem estat una mica desconnectats però ens hem anat endollant per tirar endavant. El resultat de més 16 demostra que hem fet una segona part molt bona, tot i que hem tingut moments de tot. En definitiva, el resum és que tot i començar una mica descentrats ho hem solucionat i hem acabat molt bé. A nivell personal, potser ha estat el millor partit que he fet en tota la temporada. He ficat molt de fora, quan normalment no hi estic acostumat. Així que estem molt contents, celebrarem la victòria com cal. Estic orgullós del meu equip i dels meus companys. Ho havíem de fer i ho hem fet per seguir lluitant l’any que ve a Segona Catalana.”