Futbol, CE Berga

El Berga es reivindica una vegada més, ara també contra els forts (3-0)

El Berga es reivindica una vegada més, ara també contra els forts (3-0)
Celebració del Berga al gol de penal de Joan Noguera. LÍDIA LÓPEZ

No han deixat marge d’error. Una defensa sensacional i la perspicàcia en atac serveixen al Berga per a aconseguir un gran 3 a 0 davant d’un dels equips capdavanters del grup, Les Franqueses CF. Mantenint la calma en un partit de gran intensitat i situacions de tensió, els nois del Berga van posar la primera pedra del triomf a través d’un penal a les acaballes de la primera meitat i van completar-lo amb dos gols més a la recta final de partit.

Els de Joan Prat es quedaven els primers tocs de pilota del partit però topaven aviat amb un rival sòlid que s’excedia de duresa i veia la primera targeta groga de la tarda amb només vuit minuts disputats per un cop fort del seu 7 sobre Gerard Martínez, que es convertiria sense voler-ho en el sac de cops dels vallesans. El partit es va anar igualant progressivament amb escasses ocasions repartides entre els dos conjunts, ja que la major part del joc es disputava al mig del camp. Els ànims s’anaven encenent i les faltes se succeïen, convertint aquests llançaments en les millors ocasions d’un i altres. Si bé l’àrbitre era reticent de lluir les targetes tan aviat, en aquest període van veure la groga Marc Sala per agafar a un rival i Carles Blanch als últims minuts, així com la vermella directa l’entrenador, Joan Prat, que es veia obligat a retirar-se del terreny de joc amb només dos quart d’hora disputats. Quan semblava que el descans es faria amb el marcador sense estrenar, el porter visitant aturava la pilota llençant-se inexplicablement sobre el 9 del Berga, Sergi Ruiz, que hauria de retirar-se del camp amb l’ajuda del cos tècnic i els companys i seria substituït de cara la següent meitat per Lluís Boixader. Una acció que li va costar una targeta groga i un penal favorable als locals que Joan Noguera transformava en l’1 a 0 per a la segona part manant al marcador.

A la represa, la iniciativa era per Les Franqueses, que traslladava l’activitat a l’àrea local. Però la defensa sòlida i les bones intervencions de Dani Peralta no deixava lloc a l’ofensiva visitant. Els berguedans aconseguien seguir generant perill gràcies sobretot a les accions de pilota aturada. Però la tensió va anar in crescendo i el col·legiat va optar per l’exigència davant les faltes, mostrant fins a dotze targetes en aquesta meitat. En cinc minuts, ja tenien la groga Jordi Torner, Eduard Vila i l’11 visitant, així com la vermella directa els dos membre del cos tècnic vallesà, deixant els jugadors sols a la banqueta. Al minut 61, hi havia un doble canvi de jugadors als dos equips, marxant Gerard Codina i Eduard Vila per Agus Casanovas i Oriol Dalmau. Però la dinàmica es mantenia i, al cap de deu minuts, ambdós conjunts feien un nou canvi i en aquesta ocasió, era Marc Sala el quin deixava el lloc a Xavi Carreras. Els nervis van acabar passant factura als vallesans, que van cometre una errada en una passada perillosa a tocar de l’àrea petita que caçava Joanet i no perdonava (85’), definint una mica més el triomf local. Tot i estar pràcticament sentenciat, els visitants van insistir a tocar la pilota i generar perill, però la major part de les accions quedaven en faltes. A la recta final de joc van seguir apareixent les targetes, que veien Oriol Dalmau, Gerard Martínez i Joan Bertrans en dues ocasions, així com tres jugadors més de Les Franqueses. Ja en el temps afegit, Carreras feia una gran passada a Noguera que rebia a tocar de l’àrea petita i, després de desfer-se de dos defenses, colava l’esfèric per sobre del porter amb una vaselina marca de qualitat que deixava el lluminós amb el 3 a 0 definitiu.

La victòria manté als berguedans a la setena plaça de la classificació amb 51 punts sumats. La jornada vinent, la penúltima de la lliga, els de Joan Prat visitaran al Vic Riuprimer, amb les bones sensacions de les darreres setmanes així com l’inspirador 4 a 0 de l’anada. Els vigatans són un rival directe a la taula amb només dos punts més i situats a la sisena posició.

El post-partit: CE Berga 3 – Les Franqueses CF 0

pratJoan Prat Entrenador del CE Berga

“El partit d’avui és un partit per aprendre. Sempre que hem jugat contra un dels equips top de la categoria hem viscut partits igualats en molts aspectes del joc i s’ha acabat decidint pels nostres errors individuals, però en aquesta ocasió, ha estat a la inversa. La nostra ofensiva s’ha basat a aprofitar aquestes errades del rival: el penal innecessari del porter sobre Sergi Ruiz o la intercepció de Joanet d’una passada arriscada mal feta són els millors exemples perquè ens han facilitat els dos primers gols. I el tercer ha estat una genialitat de Noguera a la passada de Carreras que ha posat la cirera a un partit molt bo. Per mi és important haver fet aquest pas guanyant a un dels millors equips del grup, especialment en atac, però la nostra defensa impecable no els ha deixat pràcticament opcions de fer gol. Així funciona la categoria i així és com es guanyen aquests partits.”

retallnogueraJoan Noguera Jugador del CE Berga

“Avui hem fet un bon partit, molt seriós i treballat. Ens enfrontàvem a un dels equips de la part alta i estàvem motivats, amb ganes de sumar contra un equip fort perquè fins ara només ho havíem fet en una ocasió. Portàvem una bona dinàmica de treball però no acabàvem de definir-ho bé ni trobar la victòria però avui ens hem mantingut en aquesta línia i a sobre hem obtingut el premi gran.”

Acta del partit

Classificació del Grup 4 de Segona Catalana

Les imatges del partit

Berga Franqueses 1305 001 Berga Franqueses 1305 002 Berga Franqueses 1305 003 Berga Franqueses 1305 004 Berga Franqueses 1305 005 Berga Franqueses 1305 006 Berga Franqueses 1305 007 Berga Franqueses 1305 008 Berga Franqueses 1305 009 Berga Franqueses 1305 010 Berga Franqueses 1305 011 Berga Franqueses 1305 012 Berga Franqueses 1305 013 Berga Franqueses 1305 014 Berga Franqueses 1305 015 Berga Franqueses 1305 016 Berga Franqueses 1305 017 Berga Franqueses 1305 018 Berga Franqueses 1305 019 Berga Franqueses 1305 020 Berga Franqueses 1305 021 Berga Franqueses 1305 022 Berga Franqueses 1305 023 Berga Franqueses 1305 024 Berga Franqueses 1305 025 Berga Franqueses 1305 026 Berga Franqueses 1305 027 Berga Franqueses 1305 028 Berga Franqueses 1305 029 Berga Franqueses 1305 030 Berga Franqueses 1305 031 Berga Franqueses 1305 032 Berga Franqueses 1305 033 Berga Franqueses 1305 034 Berga Franqueses 1305 035 Berga Franqueses 1305 036 Berga Franqueses 1305 037 Berga Franqueses 1305 038 Berga Franqueses 1305 039 Berga Franqueses 1305 040 Berga Franqueses 1305 041 Berga Franqueses 1305 042

Berga CE Berga Futbol Joan Noguera Joan Prat Les Franqueses Segona Catalana

Comentaris