General

El Gironella s’emporta l’últim derbi comarcal de la temporada i manté les esperances per a salvar-se (4-2)

El Gironella s’emporta l’últim derbi comarcal de la temporada i manté les esperances per a salvar-se (4-2)
Eric Santmartí celebra el seu gol pel Gironella. ALEIX CAMPRUBÍ

El Gironella no vol perdre la categoria i té l’intenció d’aprofitar totes les oportunitats de les que disposi. Aquest dissabte s’ha imposat a l’Avià per 4 a 2 en l’últim derbi berguedà que es jugarà aquesta temporada al grup 4 de Segona Catalana. Els gironellencs han fet un partit molt seriós i han tingut el domini de la possessió durant els noranta minuts. L’Avià, per contra, certifica el descens a Tercera Catalana tot i fer un molt bon final de temporada.

El partit ha començat amb el Gironella tenint el domini de la possessió de la pilota i amb l’Avià jugant molt còmode amb les línies avançades i buscant el perill a través de ràpides transicions ofensives. Els primers vint minuts serien de molta igualtat, amb tots dos equips aplicant la seva idea de joc però sense ser capaços de crear ocasions de perill, només una jugada embolicada a l’àrea de l’Avià que acabaria amb un defensa visitant rebutjant un xut local.

El partit ha canviat al minut 19 quan, després d’una gran jugada entre Ferri i Vili, aquest últim ha fet una centrada amb l’esquerra que Lianes ha enviat al fons de la xarxa, donant el primer avantatge al conjunt avianès. Amb el gol encaixat, el Gironella ha fet un pas endavant i ha començat a buscar en més ocasions la passada llarga a Manel, que per segon partit consecutiu ha jugat com a punta al costat d’Eric Santmartí. Seria amb una jugada d’aquest estil com arribaria l’empat només tres minuts després d’haver encaixat el primer gol. Manel ha empatat el partit després de rematar de cap una centrada de Safont.

Instants després d’empatar el partit, el Gironella s’ha vist obligat a variar la seva disposició ja que Pol Ginestà ha abandonat el terreny de joc lesionat. Roger Rosell ha entrat al seu lloc, ocupant la posició de pivot, sent Guifré qui ha jugat com a central. El partit, de nou, tornaria a la tònica dels primers vint minuts, amb el Gironella dominant la possessió de la pilota i amb l’Avià buscant crear perill al contraatac.

Casualitats del futbol, de nou tornariem a veure uns minuts d’igualtat i de poca emoció, i en canvi els últims cinc minuts de la primera part serien frenètics. Primer seria l’Avià qui disposaria d’una ocasió claríssima de gol. Al minut 40 Eudald ha fet una passada en profunditat a Claret que, quan es disposava a definir sol davant del porter, ha vist com Maza arribava al tall i enviava la pilota a còrner. Només dos minuts més tard seria el Gironella qui tindria la seva oportunitat però, a diferència del seu rival, Eric Santmartí no ha perdonat i ha avançat als gironellencs al marcar llançant-se al terra per a arribar a una passada rasa lateral. El partit ha arribat al descans amb un 2-1 que no duraria molts minuts.

El Gironella ha sortit amb l’intenció de tancar el partit als primers minuts i ha rebut el premi al minut 47 després d’un golàs de Manel Uribe. El jugador local ha rebut la pilota al vèrtex de la frontal de l’àrea, ha superat a varis defensors visitants fent un eslàlom i ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un xut al pal llarg des de la frontal de l’àrea. Amb el gol local, l’Avià ha donat la sensació de baixar els braços i el Gironella ha tingut uns minuts de molta comoditat, estant a punt de marcar el quart gol en un u contra u d’Eric amb Ayoub, que ha endivinat les intencions del davanter local i li ha robat la pilota quan l’intentava regatejar.

Tan còmode s’ha vist el Gironella que a través d’una badada han permès que l’Avià tornés a entrar al partit. Una pilota perduda en zona de creació al minut 68 ha acabat als peus d’Eudald, que amb un potent xut ha posat el 3-2 al marcador. El gol visitant ha sigut un fort toc d’atenció pels locals, que s’han tornat a posar-se a to i, només quatre minuts després, Eric Santmartí ha provocat un penal de Jona després de guanyar-li l’esquena. Guifré ha estat l’encarregat de llançar el penal, i l’ha llançat magistralment enganyant a Ayoub.

El 4-2 ha estat un cop massa dur per a l’Avià, que ha intentat sense èxit ficar-se al partit a la desesperada i que al final ha acabat molt molest amb algunes decisions arbitrals. La jugada determinant de les protestes visitants ha estat l’expulsió de Lianes, qui ha xocat amb l’àrbitre al minut 81, i ha estat expulsat ja que el colegiat ha interpretat que li ha fet la traveta expressament. El partit ha acabat amb un 4-2 que permet seguir somiant al Gironella, però que certifica el descens de l’Avià.

El post-partit: At. Gironella 4 UE Avià 2

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Molt contents pel resultat perquè portavem una ratxa molt dolenta. Contents per esgotar les opcions a la salvació i, evidentment, si jugues a casa i tens un partit amb sortides netes de pilota, amb control de joc, portant el pes del partit, disfrutes molt més. Jo crec que el partit l’hem merescut guanyar, que les ocasions més clares les hem tingut nosaltres, tot i que en certs moments desconectem i els hi hem donat l’opció d’entrar. La setmana passada al camp del Sabadell Nord ja vam jugar amb el Manel per dintre i em va agradar més, ell és una referència en atac i en defensa. Sobretot quan es perd la pilota a dalt, ell té una pressió més alta que altres jugadors, i també ens dona una referència per a les passades directes, que per dins la dona més que no si juga per fora. Ho haviem provat algun altre partit i m’havia agradat. Si que és cert que això provoca que jugadors com el Ruben, que és un jugador més interior, l’ubiquem més a banda, però igualment és un perfil que m’agrada tenir. Ara hem d’esperar a veure que passa al partit de demà entre l’OAR i la Sabadallenca i hem d’anar a per totes al camp de la Sabadallenca el proper partit per a arribar amb opcions a l’última jornada.”

eric-santmartiEric Santmartí Jugador de l’Atlètic Gironella

“Era l’última oportunitat a la que ens podiem agafar per seguir a Segona, tot i que està molt complicat perquè seguim depenent de la Sabadallenca. L’equip ha sortit per guanyar, hem tingut la possessió però a la primera que ells han arribat ens han fet el gol. L’equip s’ha sabut aixecar i ha reaccionat bé. Ens hem enfocat i sabiem que a la segona part ells s’haurien de tirar endavant i que hauriem d’aprofitar els espais per a sentenciar el partit. Crec ja vam jugar molt bé a Sabadell Nord, contra el Tona, a Vic, a partir del 2-0, i també a les Franqueses, però no haviem tingut sort en els moments claus, i avui hem tingut l’efectivitat que no haviem tingut els altres dies. Ara nosaltres apurarem totes les opcions que tenim, la setmana que ve anem al camp de la Sabadallenca i si guanyem estem allà.”

joan-floresJoan Flores Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Una llàstima, se’ns ha escapat el partit. Felicitar al Gironella perquè han estat més encertats de cara a gol. El fet de remontar i posar-se 2-1 crec que els hi ha donat molta confiànca i que nosaltres n’hem perdut molta i és molt important en aquests partits. Amb el 3-1 els hi ha donat més tranquilitat i nosaltres ens hem precipitat d’una manera que aquests partits anteriors no haviem fet. És molt difícil agafar un equip amb la situació en la que estava, ara haviem agafat una dinàmica positiva que avui s’ha trencat, però jo estic molt content perquè hem guanyat cinc partits de sis. No per la derrota d’avui s’ha d’esborrar aquest treball que han fet els jugadors. Ara afrontem la situació com fins avui, hem de ser jutges de la competició i no podem faltar el respecte a la competició ni al nostre esport.”

 pinto-detall David Pintó Jugador de la Unió Esportiva Avià

“Hem començat anant-los a buscar a dalt, que era el nostre objectiu, i hem estat de sort que a la primera jugada que hem arribat hem fet el gol. A partir del gol hem fet un passet enrere i ens han començat a dominar, sobretot el Safont ha jugat molt còmode i ens han fet molt perill amb les passades llargues. Hem intentat lluitar fins el final, però només sortir a la segona part ens han fet gol i l’equip anímicament ho ha notat, hem intentat lluitar però no hi ha hagut manera. Ara hem de guanyar els dos partits que queden, competir i donar la cara com hem fet aquestes últimes jornades.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Comentaris