Muntanya

La Garmin Team Trail espera portar aquest juny prop de 500 participants al Berguedà

La Garmin Team Trail espera portar aquest juny prop de 500 participants al Berguedà

Arriba la segona edició de la Garmin Team Trail. La innovadora prova que recorre més de 200 quilòmetres de la demarcació de Barcelona, amb inici a Castellar de n’Hug i final a Sant Cugat del Vallès, tornarà a portar corredors d’arreu del país a terres berguedanes. Serà el cap de setmana del 16 i el 17 de juny i repetirà el mateix format que l’any passat: per relleus i non stop, és a dir, una cursa per etapes que es fa en equips d’1, 2, 3, 4, 6 o 8 participants i que no s’atura en cap moment. S’hi esperen cap a 500 participants.

La meitat del recorregut és al Berguedà. Amb sortida a Castellar de n’Hug, els atletes baixaran fins a Bagà per, després, seguir cap a Vallcebre, Avià i Puig-reig, resseguint la ruta de les colònies industrials. La part final de l’etapa passarà per Sallent, Monistrol de Calders, Matadepera i Sant Cugat del Vallès, on hi haurà instal·lada la línia d’arribada. L’itinerari és idèntic al de l’any passat, a l’espera que l’organització faci l’última repassada. “Els ruixats de les últimes setmanes podrien obligar-nos a modificar algun tram. Ho hem de repassar”, ha explicat Sergi Pujalte, el director de cursa, en la presentació d’aquest dimecres a les oficines del Consell Comarcal del Berguedà.

Els participants prendran la sortida de la cursa dissabte 16 de juny a les 10h a Castellar de n’Hug. Hauran d’arribar a Sant Cugat del Vallès en 36 hores, com a màxim. Per tant, la línia d’arribada, a la plaça Octavià del municipi vallesà, estarà oberta fins diumenge a les 22h de la nit.

La prova ofereix als corredors un format non stop per equips i relleus, tot i que també es pot realitzar en solitari. En qualsevol dels casos, es recomana comptar amb persones d’assistència, una part obligatòria per a tots els participants que afrontin el recorregut en solitari o per parelles. Pel que fa als relleus, els equips hauran de realitzar els canvis en els controls de pas, els únics punts del circuit on estarà permès.

Vallcebre-Avià, l’etapa reina

Tindran dret a premi els tres primers classificats de cadascuna de les categories: participants en solitari, equips de 2, equips de 3, equips de 4, equips de 6 i equips de 8. A banda, el tram de Vallcebre a Avià serà l’etapa reina del recorregut i, com a tal, comptarà amb un premi especial per a la persona que el faci més ràpid. El premi, gentilesa de Garmin, és un rellotge Garmin Fenix 5. Pujalte ha explicat que es tracta d’un al·licient més per als participants, ja que el més ràpid del tram no necessàriament ha de formar part de l’equip guanyador: “L’any passat el guanyador de l’etapa Garmin va ser un membre de l’equip que va quedar en segona posició de la general”.

En canvi, les dues etapes que succeiran la Vallcebre-Avià són molt més planes, “ideals per a corredors que facin el salt de l’asfalt a la muntanya“, segons ha explicat el conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, que l’any passat va realitzar la prova. Es tracta dels trams entre Avià i Puig-reig i entre Puig-reig i Sallent. Aquest tram del recorregut contrasta bastant amb la resta, tant les dues etapes inicials entre Castellar de n’Hug i Bagà, i des de Bagà fins a Vallcebre, com en el tram final des de Sallent fins a Sant Cugat, passant per Monistrol de Calders i Matadepera. Aquests punts són més tècnics i amb més desnivell.

Seguiment en viu

L’organització mantindrà el control de la cursa mitjançant els dispositius de geolocalització, que s’entregaran als participants durant les verificacions. Segons Sergi Pujalte, els dispositius permeten dos aspectes: que l’organització controli en tot moment la situació de cada corredor i pugui intervenir amb rapidesa en cas d’incidents; i que els equips sàpiguen on està el corredor i puguin preparar el relleu.

A través de la web oficial de la cursa, es podrà seguir l’actuació dels equips des de la sortida (dissabte a les 10h). Cada participant portarà el geolocalitzador incorporat i l’haurà de donar al company d’equip en el moment del relleu. A més, les xarxes socials de la Garmin Team Trail oferiran informació actualitzada del desenvolupament de la prova durant tot el cap de setmana.

Participants d’arreu del país

El conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, ha celebrat que l’organització torni a apostar pel Berguedà com un dels territoris per on transcorre la prova. A banda, Garcia ha recordat que és una cursa que porta a la comarca “un alt percentatge d’atletes de fora” i, això, pot revertir als calaixos dels negocis i comerços locals.

A més, segons ha explicat Sergi Pujalte, l’organització aposta per la cooperació amb el teixit cultural i esportiu de la zona a l’hora de senyalitzar els trams i organitzar els avituallaments. “Són les persones que es coneixen millor les zones i ens va molt bé la seva ajuda. A més, en alguns casos les entitats i clubs locals es fan càrrec de punts d’aviuallament“, ha explicat.

Abel Garcia Avià Bagà Castellar de n'Hug Consell Comarcal Consell Comarcal del Berguedà Garmin Garmin Team Trail Puig-reig Sergi Pujalte Vallcebre

Comentaris