Muntanya

Clàudia Sabata puja al segon calaix de la Kanpezu Ioar 2018

Clàudia Sabata puja al segon calaix de la Kanpezu Ioar 2018
@Kanpezu_Ioar

Clàudia Sabata arrenca la temporada de trail running amb molt bon peu. Aquest diumenge, la berguedana ha destacat a la segona edició de la Kanpezu Ioar disputada a la ciutat alabesa de Santa Cruz de Campezo, una mitja marató de muntanya que corona el novè cim més alt d’Euskadi. Els guanyadors absoluts de la prova han estat el català Jan Margarit i la basca Oihana Azkorbebeitia.

Oihana Azkorbebeitia feia bons els pronòstics i revalidava el triomf de la primera edició amb un temps de 2h 55m 22s. Clàudia Sabata era la següent en creuar la línia de meta superant per molt poc les tres hores (3h 01m 10s) i tancava el podi la rubinenca Mireia Pons (3h 06m 23s). Pel que fa a la categoria masculina, l’absència del primer campió, Julen Larruzea, deixava més lloc a l’especulació entre diversos noms destacats. Finalment, seria Jan Margarit el que s’imposaria amb solvència i dominant de principi a fi, completant la cursa en 2h 25m 54s. Més ajustada va ser la lluita per la segona i la tercera plaça del podi, que es va resoldre amb una diferència de tan sols sis segons, creuant la línia en segona posició el marroquí Zaid Ait (2h 32m 40s) i en la tercera el guipuscoà Iker Oliveri (2h 32m 46s).

La Kanpezu Ioar transcorre els paratges de la Serra de Kodés, tot coronant el cim del Ioar (1416m) en un recorregut de 28km i 2000m de desnivell positiu. En aquesta segona edició, ha aplegat més de dos-cents participants. La prova basca és també la primera de la modalitat Sky, curses de muntanya de menys de 42km, de l’Skyrunner National Series d’enguany, que agrupa diferents proves disputades a territori català, espanyol, portuguès i andorrà des del maig fins a l’octubre. La propera cursa Sky del calendari serà aquest diumenge vinent a Collbató, la Marató de Montserrat. El dia abans, s’estrenarà el calendari de proves Ultra, amb la Transvulcania de l’illa canària de La Palma.

Classificació de la Kanpezu Ioar Mendi Maratoi / Erdia

Kanpezu Ioar 18 Podi MasculíPodi masculí de la Kanpezu Ioar 2018. @Kanpezu_Ioar

clàudia sabata Kanpezu Ioar Skyrunner National Series trail running

Comentaris