Bàsquet, Bàsquet Berga

Dues pròrrogues i un final cruel (84-82)

Dues pròrrogues i un final cruel (84-82)
Edo tira a cistella, en un partit a casa. ALEIX CAMPRUBÍ

La mala sort va acompanyar al Bàsquet Berga en el partit intersetmanal d’aquest 1 de maig. Van fer faltes dues pròrrogues perquè el CEB Sant Jordi tombés a domicili als berguedans, que van fer un bon partit. L’equip segueix depenent d’ell i ara li queden tres finals per tancar la temporada i mantenir la categoria.

L’inici va ser molt profitós pel Berga en atac, gràcies a les segones opcions i la defensa pressionant que permetia recuperar i decidir el ritme del partit. L’encert des del perímetre, amb 4 triples, manté al Sant Jordi en la lluita, acabant el parcial 21 a 24.

Les defenses es poden a lloc en un segon temps on els locals compliquen l’atac del Berga amb una defensa zonal. Els de Manel de Haro segueixen pressionant, amb una defensa individual a camp defensiu, i arriben al descans per davant, 36 a 38.

Aquesta vegada l’equip va espantar els fantasmes del tercer parcial, i va seguir connectat. Tot i això, el cansament a les dues cistelles es comença a notar, i el desencert puja. Els de negre aconsegueixen atacar força bé, tot i que amb poc encert, la defensa zonal dels locals. El Sant Jordi ja no anota de 3, i s’arriba al darrer parcial amb lleuger avantatge visitant, 52 a 54.

El cansament i la pressió van marcar encara més el darrer parcial, de baixa anotació. Els dos equips no aconseguien fer punts, però els locals remunten. El Berga aconsegueix empatar el partit a 62 per forçar la pròrroga.

En el temps extra, el Sant Jordi recupera l’encert des de 6,25. Els de Manel de Haro mostren la seva faceta més lluitadora, atacant amb convicció i aprofitant les segones opcions, per mantenir-se en el partit i forçar la segona pròrroga, empatant a 73.

En els darrers 5 minuts, els de Rubí es reafirmen en l’encert de 3, també per les dificultats per atacar la defensa zonal 2-3 dels berguedans. El partit arriba als darrers 8 segons amb empat a 82 i possessió pels locals. La moneda, en aquest cas, va caure de cara del Sant Jordi, ja que el llançament de bomba que va intentar va rebotar al cèrcol, al taulell, i altra vegada al cèrcol, abans d’entrar a dins i posar el definitiu 84 a 82.

Aquesta derrota dolorosa deixa al Berga en la promoció de descens, quart per la cua, amb 11 victòries, les mateixes que el Morell i el Matadepera. Tot i això, els de negre segueixen depenent d’ells mateixos, ja que han de visitar la pista del Morell. Abans, però, tindran una bona oportunitat per sumar en la visita del cuer, el Sant Quirze B, que tan sols ha sumat 6 victòries.

El post-partit: CEB Sant Jordi 84 – Bàsquet Berga

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Bàsquet Berga

“La valoració és doble. Lluitem durant 50 minuts, estem dins, no hi ha pàjara i, tot i les males decisions i els errors en el tir, fem un bon partit, el que és molt important per encarar els últims. La valoració és dolenta, ja que només ens valia la victòria. No va poder ser. Ens carreguem d’energia, ja que queden 3 finals i depenem de nosaltres mateixos. No hi ha altra opció, no val res més, que no sigui la victòria. Hem de guanyar de totes totes, ja que no tenim ni asos a la màniga ni segons opcions”.

Acta del partit

Resultats, classificació i propera jornada del Grup 3 de Segona catalana

Comentaris