Atletisme

El berguedà Xavi Tomasa, campió de Catalunya de Marató

El berguedà Xavi Tomasa, campió de Catalunya de Marató

Un pletòric Xavi Tomasa es va proclamar campió de Catalunya de Marató aquest cap de setmana en imposar-se a la Marató d’Empúries. L’atleta de Berga posa, així, la cirereta del pastís a una gran temporada on, a banda de guanyar nombroses clàssiques, s’ha endut la Desert Run del Marroc i el Maratest d’El Prat del Llobregat.

A Empúries, el berguedà va creuar la línia d’arribada amb un temps de 2 hores, 34 minuts i 59 segons, amb gairebé 2 minuts de marge respecte el segon classificat, Pedro Ortega, i 3 respecte el tercer, Oriol Vilaplana.

Tomasa ha celebrat el campionat a les xarxes socials: “El títol de campió de Catalunya de Marató va dedicat al meu futur fill. Sempre li podré dir que l’any que va néixer, el seu pare va ser campió. Això és el més bonic d’aquest esport: sent un humil encofrador pots arribar a ser campió amb dedicació, constància i esforç”.

La Marató d’Empúries també era el Campionat de Catalunya de la disciplina. Hi van participar uns 1.700 corredors d’arreu del país. Tots ells van haver d’afrontar un circuït amb inici i final al recinte arqueològic d’Empúries. Ara bé, hi havien diverses categories: els 42km (Campionat de Catalunya), 21km, 10km i 5km.

Classificació general dels 42km de la Marató d’Empúries 2018

Campió de Catalunya Xavi Tomasa

Comentaris