C AT Gironella

Cap punt, cap retret (1-2)

Cap punt, cap retret (1-2)

No ha pogut ser. L’Atlètic Gironella ha plantat cara i ha donat molta guerra però no n’hi ha hagut prou per sumar tres punts més que necessaris en la visita del Tona al municipal. Els osonencs han remuntat el gol inicial de Tóbal en una segona part on la insistència i un punt de fortuna han canviat el guió del partit i han condemnat un Gironella combatiu però curt d’efectius: 1 a 2.

D’entrada, l’equip ha hagut de jugar sense porter natural. Pau Ragués, amb molèsties per jugar de jugador i hàbil sota pals, s’ha posat els guants en un partit que, contra el segon classificat, s’augurava més que complicat. La seva actuació ha estat extraordinària i el bon desplaçament que té amb el peu ha estat una eina més per al Gironella en atac.

Malgrat les adversitats, l’equip ha sortit endolladíssim i ha tingut dues ocasions molt clares en menys de 5 minuts, als peus de David Safont, que no els ha materialitzat. Amb el pas dels minuts, el Tona ha anat entrant al partit i s’ha fet amb el control de la pilota. Això sí, sense crear massa perill a la porteria defensada per Ragués. Per la seva banda, el Gironella ha aprofitat els desplaçaments en llarg del porter per posar nombroses pilotes a l’esquena de la defensa tonenca. L’equip no tenia la pilota, però estava ben replegat a darrere i no passava per gaires mals tràngols.

I la millor notícia encara havia d’arribar. Al minut 25, una falta servida des de banda dreta, a l’alçada del mig del camp, ha arribat al segon pal, on Tóbal -molt atent- s’ha anticipat a la sortida del porter i ha fet l’1 a 0 pel Gironella. Amb el gol, el Tona ha serrat les dents i s’ha bolcat en camp contrari amb l’objectiu de restablir la igualada. El Gironella, en canvi, ha seguit bastant ordenat en defensa, però patia a l’hora de jugar la pilota. Sigui com sigui, la primera meitat ha mort amb l’1 a 0 i, per tant, amb avantatge mínim pels de Ponti.

A la represa, la consigna era clara: calia seguir defensant el resultat com fins ara, però també era necessari jugar amb més criteri la pilota i aguantar-la un punt més. D’entrada, el pla ha sortit força bé i els gironellencs han saltat al terreny de joc bastant endollats. Però abans del quart d’hora de segona part, Javi Revert ha pentinat d’esquena a porteria una falta lateral que acabaria en forma de gerro d’aigua freda per al Gironella. La pilota ha picat al pal, lluny de l’abast de Ragués, i ha acabat entrant. L’avui porter accidental no hi ha pogut fer res. 1 a 1.

El Tona ha entrat en uns bons minuts de joc, malgrat que el Gironella seguia ben posat a darrere. A l’equip de Ponti, però, li seguia faltant pilota i, amb els minuts, ho ha acabat pagant. A falta de 15 minuts pel final Eduard Fortet ha aprofitat un refús de Ragués per fer l’1 a 2 i deixar muda la parròquia local. A partir d’aquí, el Gironella s’ha buidat i ha intentat de totes les maneres salvar un punt. En el tram final l’equip ha tingut alguna tímida aproximació, però el resultat no s’ha mogut i els tres punts han marxat cap a la comarca veïna.

El post-partit: Gironella 1 Tona 2

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Estic molt content per l’actuació de l’equip. Els nois han fet un partit molt complet, malgrat les adversitats. Ho han donat tot -sobretot defensivament- però no n’hi ha hagut prou. El Pau s’ha hagut de posar de porter i penso que ha fet una molt bona actuació. La defensa ha fet una molt bona feina i ha evitat que el rival xutés massa a porteria. El Pau, per la seva banda, ho ha fet molt bé refusant sense complicar-se i aprofitant el seu desplaçament per llançar pilotes a l’esquena dels defenses rivals. El cas és que hem perdut i ara les possibilitats de salvar-nos són encara més mínimes que fa una setmana. No ens queda altra opció que guanyar els 12 punts que ens queden per disputar, i esperar els resultats dels rivals i de la resta de grups. Fins i tot fent els 12 punts no ens asseguraríem la categoria, però ho hem d’intentar. La setmana que ve penso que és la final definitiva. Sí, és el camp del líder, però hem de guanyar. Sí o sí.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Futbol Jordi Pont Ponti Segona Catalana Tona

Comentaris

Notícies relacionades