C AT Gironella

Contra les cordes (4-2)

Contra les cordes (4-2)

El camí cada cop és més estret i inclinat. L’Atlètic Gironella ha ensopegat novament aquesta setmana, al camp del Vic Riuprimer per 4 a 2, en un partit que ha reproduït el que ha passat durant tota la temporada: passivitat defensiva en les jugades a pilota aturada, l’equip es condemna a anar a remolc i la manca d’encert de cara a porteria l’acaba privant de sumar punts.

L’Atlètic va començar força espès, tant amb pilota com sense. El Riuprimer va portar el control de la pilota en el primer tram de partit, mentre el Gironella tenia seriosos problemes per sortir amb pilota als peus. En aquest escenari, els locals mereixien molt més un gol que els visitants ni tan sols oloraven. I així va ser: en una jugada a pilota aturada -una de les grans perdicions de l’equip aquesta temporada-, el vigatà Albert Orriols va rematar lliure de marca per fer l’1 a 0. Tot just s’havia complert el quart d’hora de joc.

Amb el gol, el Gironella va aixecar les orelles tímidament i va començar a robar pilotes més sovint, malgrat que seguia molt espès a l’hora de construir. Això va impedir a l’equip acostar-se a l’àrea rival. Per contra, el Riuprimer va seguir jugant bona part del partit en camp contrari i, al minut 25, va fer el 2 a 0, en una bona centrada per banda esquerra que Ferran Alberch va rematar a plaer, també força lliure de marcatge.

S’estava a punt de complir la primera mitja hora de partit i el Gironella encara no s’havia acostat a l’àrea rival. Només una reacció immediata podia tornar a posar els de Ponti dins el partit, i així va ser. Èric Santmartí va marcar a plaer, després d’una pilota a l’esquena dels defenses que el va deixar sol davant el porter. L’àrbitre, per això, va interpretar que la desmarcada de Santmartí era en fora de joc i va anul·lar el gol en una jugada molt discutida pel bàndol visitant.

Malgrat tot, en la jugada posterior, Pau Ragués va fer una bona jugada individual per banda dreta que va finalitzar amb un fort xut, imparable pel porter local. Era el minut 31 i el Gironella feia el gol que tant necessitava: 2 a 1. La primera part es va acabar sense un dominador clar i amb poques ocasions a banda i banda.

Al descans, el Gironella va fer autocrítica: calia ser molt més agressius i no concedir jugades a pilota aturada perquè l’equip patia de valent amb els marcatges. Al saltar al terreny de joc, la tònica del partit va canviar completament: el Gironella va començar a controlar clarament la pilota i el xoc es va convertir en un setge constant cap a la porteria local. L’empat a 2 no va tardar ni 10 minuts en arribar: una bona jugada de Ferran Prat per banda esquerra va ser rematada per Pau Ragués, altre cop, de fort xut des de l’interior de l’àrea.

A partir d’aquí van arribar els millors minuts del bàndol gironellenc. L’equip es va fer amo i senyor del partit, però calia materialitzar-ho amb gols i, com sempre, en aquest aspecte l’equip va pecar. Els davanters gironellencs van gaudir d’ocasions molt clares per fer el tercer i consumar la remuntada, però entre el porter i la manca d’encert van esvair les il·lusions.

En canvi, el Riuprimer va saber aguantar el xàfec i va acabar condemnat els visitants amb el mateix verí que el dia del Berga: l’efectivitat. Els locals van aprofitar una falta a la frontal de l’àrea per fer el 3 a 2 de manera magistral a falta de 20 minuts pel xiulet final. La diana va deixar molt tocats als homes de Ponti i, al cap de cinc minuts, va caure el quart gol. En aquest cas, de centrada lateral que el davanter local remata sol. Els dos gols van ser massa diferència per un Gironella que va quedar abatut i que amb prou feines va generar perill en els darrers compassos de partit.

El post-partit: Vic Riuprimer 4 Gironella 2

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“La setmana del Berga ens va deixar molt tocats, i aquesta setmana vam començar bastant desentonats. Per sort, però, l’equip va saber reaccionar i vam arribar a tenir opcions molt clares per fer el tercer gol. El partit resumeix molt bé el que portem de temporada. Vam estar poc endollats en trams concrets, ens van tornar a marcar a pilota aturada perquè la gent desconnecta en jugades puntuals, hi va haver una gran reacció que no va ser suficient i el poc encert de cara a porteria ens va condemnar. Ara mateix estem en una situació molt complicada, hem de ser realistes. Les opcions de salvació són molt mínimes, però les hem d’esgotar. Coses més difícils s’han fet.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Futbol Jordi Pont Ponti Segona Catalana Vic Riuprimer

Comentaris