Bàsquet, Bàsquet Berga

No aprenen dels errors (57-63)

No aprenen dels errors (57-63)
Manel de Haro dona instruccions als jugadors, en un temps mort del darrer partit a casa

Caure, una vegada i una altra, amb la mateixa pedra. Això és el que està fent el Bàsquet Berga en aquest segon tram de temporada. Els indicis de remuntada emocional es queden en anècdota quan els de Manel de Haro tornen a sortir desconnectats en el tercer parcial. Aquest cap de setmana, el desencert en el darrer temps, contra el Vaillant ASFE de Sant Fruitós, va impossibilitar girar la truita, i l’equip va acabar caient per 57 a 63. Els berguedans, una victòria per sobre de la promoció de descens, segueixen depenent d’ells.

Els locals surten amb voluntat de lluitar i donar molta guerra. L’equip defensa individualment molt bé al rival, i imprimeix un atac amb bones penetracions i bon control del rebot ofensius, per aprofitar les segons opcions, cosa que fa augurar els millors presagis. Els berguedans situen un parcial de 20 a 12, però s’arriba al final del primer quart amb 20 a 15, després d’un triple sobre la botzina del Sant Fruitós.

La tònica es manté en el segon quart, amb un Berga valent. L’equip colla als visitants en defensa i fa un bon treball en atac, amb combinacions, assistències i un parell de triples que posen un avantatge de 7 punts al descans, 32 a 39.

Però la història es repeteix a la represa. El Berga surt apagat i baix de forma, encaixant un sever parcial dels visitants: 12 a 22. La defensa local no funciona i, especialment, els mecanismes d’atac carburen i els tirs no entren. D’aquesta manera, s’arriba al darrer temps amb el partit obert: 51 a 54.

En els últims 10 minuts, els de Manel de Haro firmen un parcial nefast en atac, amb tan sols 6 punts. La part positiva és la defensa, que deixa als visitants en 9 punts. La falta d’encert acaba decantant el partit, que finalitza amb la impotència dels de negre i el 57 a 63 al marcador.

Aquesta és la 15a derrota d’un Berga incapaç d’aixecar el cap en una temporada que l’objectiu inicial era l’ascens. L’equip és ara 11è amb 11 victòries, tan sols una per sobre de la promoció de descens. La setmana vinent l’equip visitarà el CEB Sant Jordi, el 4t classificat, amb 17 victòries per 9 derrotes.

El post-partit: Bàsquet Berga 57 – Vaillant ASFE Sant Fruitós 63

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Bàsquet Berga

“És una llàstima. Els jugadors van fer un bon partit a la primera meitat, però a la segona l’encert ens va perjudicar. No va ser tant l’encert defensiu del Sant Fruitós, ja que les opcions van ser-hi, sinó que les pilotes no entraven. Aquesta derrota ens ha tocat psicològicament. Si hagués sigut una victòria, era molt important. Però aquesta derrota no ens condemna a res, encara queda lliga i les opcions passen únicament per les nostres mans, no depenem de tercers. Mentre sigui així, seguirem confiant en les victòries, per mantenir la categoria de forma directa”.

oleguerretallOleguer Cruz Jugador Bàsquet Berga

“A la primera meitat vam jugar molt bé, sobretot en atac. En defensa també, tot i que teníem alguna despistada de tant en tant. En canvi, a la segona part va ser totalment diferent. Ells van començar a ficar més i nosaltres no vam estar ve en defensa. Quan es van posar per davant ens va costar molt anotar punts en atac, i ens vam col·lapsar una mica, suposo que a causa dels nervis, veient que se’ns estava escapant el partit. Individualment, vaig estar bastant encertat a la primera part, però a la segona no vaig tenir el mateix encert, en la línia de l’equip”.

Acta del partit

Resultats, classificació i propera jornada del Grup 3 de Segona catalana

Bàsquet Bàsquet Berga Berga Hug Tuyet oleguer cruz

Comentaris