Handbol

Recompensa al treball, amb ensurt final (28-29)

Pons finalitza un contracop, en un partit a casa. ALEIX CAMPRUBÍ

L’Handbol Berga s’ha salvat aquest cap de setmana de perdre pràcticament totes les opcions d’ascens. L’equip va ser millor en la primera meitat, però va permetre que el BM Esparreguera retalles una diferència que, al final, no va poder culminar, i va acabar 28 a 29.

L’equip surt amb la defensa habitual 3-2-1 i, sobretot, l’objectiu d’imposar el ritme alt. Els berguedans tan sols tenen problemes per tancar un lateral i aconsegueix treballar bé en aquesta faceta defensiva. Alhora, aconsegueixen sortir amb encert al contracop i, en atac estàtic, quan jugava sense precipitacions, trobaven forats a través de fintes de passada des del central i pilotes al pivot. D’aquesta manera, s’arriba al descans amb un bon avantatge pels berguedans, 11 a 15.

La segona part es va fer més llarga, tot i mantenir la diferència de 4 gols fins a l’equador, amb una tensió defensiva important. Als darrers minuts, a causa del cansament i la falta de rotació visitant, l’equip perd l’avantatge i l’Esparreguera es posa a 2 gols, ajudats per decisions arbitrals dubtoses. Finalment, els locals es posen a 1 gol, a la següent jugada el Berga busca jugar llarg, però perd la pilota, segons l’àrbitre, sense falta. En la següent, el col·legiat xiula penal en contra del Berga i Jordi Subirana és expulsat, cosa que deixa a l’equip amb 4 a pista, ja que arrossegava una exclusió. Però la pilota va anar al pal, i l’equip va poder salvar els dos punts, amb el definitiu 28 a 29.

El Berga segueix 6è, a dues victòries de l’ascens, que realment està complicat, ara amb 30 punts. La setmana vinent els verd-i-vermells buscaran mantenir les opcions en la visita del Sant Boi B, un rival directe ja que és 3r, amb 34 punts.

El post-partit: BM Esparreguera 28 – Handbol Berga 29

retallsergihernandezSergi Hernàndez Entrenador Handbol Berga

“Hem fet una bona primera part, amb una bona defensa, i en atac hem estat força bé. A la segona part hem baixat el ritme físic i hem patit. En defensa han arribat exclusions, diverses decisions arbitrals que no entenem, però l’equip ha après a no deixar-se influir per aquest factor. Tot i això, al final hi ha hagut algunes errades arbitrals molt clamoroses. Sense fer gaire re en atac, l’Esparreguera s’acosta al final, on el partit s’ha ajustat i ens han fet una mixta sobre dos jugadors, que ens ha costat atacar. Hi ha hagut moments de desconcert amb l’expulsió i el penal, amb l’àrbitre dubtant, ningú entenia res. I al final restaven 10 segons i s’ha allargat un pel més. Hem aguantat la pilota i hem aconseguit una victòria treballada”.

Guillem Campillo Jugador Handbol Berga

“Hem sortit endollats, sobretot per l’actitud, creient i demostrant que podíem guanyar aquest partit. Hem mantingut un molt bon ritme en la primera part, que ens ha permès crear aquest avantatge. Hem estat especialment bé en defensa. En començar la segona part hem abaixat una mica els braços, i ens han retallat, però en cap moment hem deixat de creure, hem seguit lluitant i tirant-ho endavant, en cap moment ens han empatat. Ens han tancat la defensa, més individual, i no trobàvem forats. L’actuació dubtosa de l’àrbitre també ha ajudat al final ajustat. En el darrer llançament jo estava confiat, m’he posat davant del jugador, ocupant tant espai com he pogut, i l’ha tirat fora. Si volem possibilitats per lluitar per l’ascens, no podem llançar cap oportunitat”.