Futbol Sala, CCR Baganès, Puig-reig

En qüestió de deu minuts (5-6)

En qüestió de deu minuts (5-6)
Els locals van llançar-se per salvar l'empat els últims segons. LÍDIA LÓPEZ

Dos de dos pel Puig-reig. Els verd i vermell s’imposen per la mínima a Bagà al segon derbi berguedà de Tercera Catalana, que en aquesta ocasió ha estat molt més renyit i no s’ha decidit fins al darrer minut. Els xuts de doble penal provocats per les faltes han ensorrat un Alt Berguedà que ha brillat la majoria del joc però no ha sabut resoldre amb èxit i ha acabat vençut una jornada més amb un marcador de 5 a 6. A més dels tres punts, el Puig-reig tanca la jornada molt beneficiat pels entrebancs del Daina i el Santpedor B, equips contra els quals els berguedans es juguen l’ascens i que ha disparat a l’equip fins la tercera plaça de la classificació amb 34 punts. Res canvia per l’Alt Berguedà, que segueix tancant la taula amb 7 punts. La jornada vinent, l’Alt Berguedà descansarà perquè tenia programat al calendari un partit contra el ja retirat Piera mentre que el Puig-reig rebrà diumenge a la seva pista al Santpedor B, rival directe amb el quin empaten a punts.

El partit arrencava al pavelló municipal de Bagà amb domini del visitant, que volia evitar patir en una pista aliena de màxima rivalitat, per sobre d’uns locals, que cedien les primeres pilotes a l’expectació dels moviments contraris. Però, sense temps per observar, el Puig-reig despuntava i es llençava sense pietat a la porteria local, protagonitzant uns deu primers minuts de nivell i rematant al fons de la xarxa en dues ocasions, primerament Carlos Muñoz (4’) i després Carlos Roig (10’). Els del baix Berguedà es relaxaven havent comprovat la poca confrontació inicial dels rivals, però l’Alt Berguedà tirava d’orgull i començava a controlar el partit a plaer, fent un setge absolut als visitants que no sabien reaccionar a la nova versió dels locals. El marcador recuperava les taules amb gols de Miguel Moreno (13’) i Lluís Casas (17’) per marxar al descans amb el 2 a 2.

A la represa, els de l’Alt Berguedà mantenien el ritme demolidor i feien desaparèixer per complet de la pista al Puig-reig, que veia perduda la feina dels primers minuts de partit i quedava per darrere al marcador després dels dos gols seguits de Dani Ortiz (37’) i Sergi Artigas (38’). Aquesta situació feia tornar a tocar de peus a terra als visitants, que es negaven a renunciar al partit i s’acostaven amb una bona jugada de Miquel Àngel Garcia (39’). En aquest punt, s’igualava al màxim el joc, deixant pas a uns últims deu minuts de ritme frenètic, contraatacs ràpids i accions fortes. Aquesta intensitat carregava de faltes les files dels locals, i fins i tot veien la targeta groga Eric Liria i els golejadors Artigas i Ortiz.

Miguel Moreno tornava a distanciar als de Bagà (45’) donant fe que no cedirien la victòria fàcilment, però les faltes se succeïen i la mateixa empenta de l’equip va acabar sent la seva condemna. El primer doble penal arribava seguit del cinquè gol local i era transformat per Miquel Àngel Garcia (45’); el segon, era llançat amb èxit per Claudi Trasserra (47’), i repetia pel tercer que, si bé d’entrada va aturar el porter local Robert Baños, aprofitava el mateix rebot per enviar la pilota dins amb el cap (49’). Els de l’Alt Berguedà tornaven a posar en joc la pilota molt ràpid per tal de salvar l’empat in extremis, però un molt tancat Puig-reig no deixava cap espai i es feia amb la victòria per un ajustat 5 a 6.

Acta del partit

derbi Futbol sala Tercera Catalana FS

Comentaris