Bàsquet, Bàsquet Berga

El Bàsquet Berga no pot finalitzar la remuntada en la visita del líder (67-71)

El Bàsquet Berga no pot finalitzar la remuntada en la visita del líder (67-71)
L'equip en un temps mort del final del partit

Era molt complicat visualitzar una victòria del Berga en la visita del líder. Potser per això l’equip va encaixar un parcial molt dolent en el primer quart, que el va fer anar a remolc amb un desavantatge molt important. Però l’equip no es va rendir i, al final, hi va creure, i es va apropar al marcador, però no va poder evitar l’esperada derrota, per 67 a 71, en el partit ajornat de la jornada 17, contra el CB Valls. L’equip torna a jugar avui diumenge, contra un rival directe, el CB Sant Nicolau B, amb l’objectiu d’allunyar-se de la zona de descens.

El Berga surt molt adormit en el primer parcial, especialment en l’aspecte defensiu. El rival aconsegueix anotar molt triples, 6 de 9, i realitzar un joc molt ràpid per trobar tirs alliberats, posant un 14 a 34 de parcial. En el segon, potser fruit de la diferència, els de negre juguen més tranquils, i imprimeixen una defensa molt més bona, per més que seguia costant trobar forats en atac, i firmen un parcial de 12 a 12, per arribar al descans 26 a 46.

A la represa l’equip fa un pas més, amb els jugadors buscant més la cistella. Al final del quart els de Manel de Haro aposten per una zona 2-1-2 que encalla força el joc del Valls, però s’arriba al darrer quart amb el gran avantatge intacte, 39 a 62. És en el darrer quan el Berga realment s’acosta al marcador amb un gran parcial, gràcies a una zonal 3-2, que genera dificultats al joc dels visitants i recuperacions per part d’uns berguedans que poden córrer al contracop. D’aquesta manera els locals van retallant una diferència que semblava insalvable, i s’acaben acostant a 3 al final del partit. Tot i això, al Berga li falta alguna possessió que podria haver ajudat a acabar de girar la truita, però el conjunt va acabar caient per 67 a 71, tot i situar el parcial de 28 a 9.

El jugador més destacat del partit va tornar a ser Eloi Edo, amb 15 punts, 7 assistències, 6 rebots i 6 recuperacions (tot i les 8 pilotes perdudes), que li atorguen una valoració de 22. També va destacar en positiu Edgar Correia, que va sumar 14 punts amb gran encert, 3 rebots, 1 tap i 1 assistència, que el situen amb una valoració de 14.

Amb aquesta derrota el Berga és 12è, amb 10 victòries, fregant la zona de promoció de descens, però un partit per sobre. El pròxim partit es jugarà avui diumenge, en la jornada 25 de la temporada. Els berguedans s’enfronten al CB Sant Nicolau B, ara mateix un rival directe, ja que és 15è, avant-penúltim, amb 7 victòries.

El post-partit: Bàsquet Berga 67 – CB Valls B 71

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Bàsquet Berga

“Venia el líder, guanyar era un premi molt gran i la derrota era l’esperat. És una putada haver perdut, a més perquè ho hem tingut allà, però les ganes i l’esforç de l’equip demostren que podem competir amb tothom. A hores d’ara, no n’hi ha prou en adonar-te’n que pots competir amb tothom, ja que has de guanyar el partit, però sortim molt reforçats mentalment de cara a demà [avui]. És millor anar de menys a molt més, que no haver sigut al revés. També hi ha hagut jugadors que no venen tant i avui s’han posat les piles. Els jugadors que fa setmanes que van als partits i que estan aguantant l’equip aquest tram han sigut importants”.

“La valoració és negativa, ja que podíem guanyar, i ens en penedim del primer parcial. Hi ha hagut molt mèrit seu, amb molt encert, però un gran desmèrit nostre de deixar que això passés, ja que després s’ha vist que no era tant. Si hagués sigut un parcial menor, hauria sigut diferent, ja que amb tanta diferència no t’ho creus. Ens ho hem de creure, a l’inici hem sortit acollonits per la por escènica del líder a casa. Fins ara fèiem molts mals tercers quarts, i ara ha sigut el primer. Hem d’intentar que passi a ser un mal entreno divendres, però que guanyem els partits”.

Edgar Correia Jugador Bàsquet Berga

“Era un partit molt complicat, contra el líder, un equip molt fort i amb molt bons jugadors. Hem arrossegat els 20 de desavantatge des del primer quart, ja que hem començat horribles. Després la tònica ha sigut la d’un partit molt igualat. És una llàstima, ja que hem estat allà, però estem contents perquè hem aixecat un partit que estava molt coll avall. El millor han estat les bones estones de joc, sobretot la defensa en zona, que ens ha ajudat a encallar el seu atac. A veure si ens serveix per demà [avui diumenge], per fer un bon partit i guanyar, ja que és el partit important de veritat. M’ha anat molt bé el partit, m’he sentit molt còmode des del principi, anotant força fàcil. Esperaria que fos una cosa més seguida, que em passes més cops”.

Resultats, classificació i pròxima jornada del Grup 3 de Segona catalana

Bàsquet Bàsquet Berga beep berga Berga edgar correia Hug Tuyet

Comentaris