C AT Gironella, CE Berga

Un Berga letal assalta el municipal de Gironella en un derbi carregat d’intensitat (0-2)

Un Berga letal assalta el municipal de Gironella en un derbi carregat d’intensitat (0-2)
David Safont es lamenta després d'un gol del Berga. Sergi Ruiz, al fons. ALEIX CAMPRUBÍ

El Berga acabarà la temporada sense haver perdut cap derbi. Aquest dissabte s’ha imposat al Gironella per 0 a 2 en el darrer duel comarcal que jugarà aquesta temporada. El Gironella, en canvi, deixa escapar tres punts més i veu com se li allunyen les places de permanència a Segona Catalana. Els homes de Ponti han fet una bona primera meitat, però han topat amb un Berga sòlid i enormement efectiu, i amb un 0 a 2 al descans que ja no s’ha mogut fins al xiulet final.

El partit ha començat amb un Berga jugant pràcticament tota l’estona en camp contrari, però amb un Gironella bastant còmode que aprofitava ràpids contracops per generar perill a l’esquena dels defenses. La mobilitat d’Èric Santmartí a les esquenes dels defenses ha propiciat les primeres ocasions del partit. Malgrat tot, els pals, la contundència defensiva del Berga i la manca d’encert gironellenc en els darrers metres han impedit que el marcador s’alterés en els primers minuts.

En canvi, a l’altra àrea s’ha viscut una història totalment diferent. El Berga ha xutat poc però ho ha fet amb un encert absolutament letal. Al minut 24, el capità berguedà, Jordi Torner, ha rematat amb el cap un bon servei de córner des de la banda dreta que ha acabat entrant a la dreta de Chiscu.

A més, a les acaballes del primer temps i després de dos pals del Gironella i bones arribades d’Èric i Ferran Prat, el Berga ha tornat a trepitjar l’àrea per trobar el camí del gol. En aquesta ocasió ha estat Joan Noguera, que després d’una sèrie d’errors dels locals en el refús ha encarat Chiscu i li ha picat la pilota per sobre per fer el segon gol. El detall tècnic de l’extrem berguedà s’ha endut els aplaudiments d’una grada menys nombrosa de l’habitual per culpa de la pluja. Amb el 0 a 2 s’ha arribat al descans.

A la represa, el Gironella ha canviat de sistema tàctic amb l’objectiu de fer més mal per bandes. Del 4-2-3-1 inicial s’ha passat a un 4-4-2 amb l’entrada d’Isaac Argelich i Marc Oses per ocupar tota la banda dreta. Inicialment, els de Ponti han gaudir de minuts de domini, jugant pràcticament de manera ininterrompuda en camp contrari però sense inquietar massa la porteria de Dani Peralta.

El Berga, en canvi, s’ha replegat a darrera amb la solidesa i la contundència que el caracteritza i ha superat uns primers minuts de segon temps que han estat claus per conservar l’avantatge en el marcador. El pas dels minuts sense moviments en el marcador beneficiava clarament els visitants i apaivagava els ànims de remuntada del Gironella.

Tot plegat ha propiciat una segona meitat poc vistosa per a l’aficionat, on les targetes i els canvis han estat pràcticament les úniques dades remarcables. De fet, les ocasions més clares del segon temps han arribat en el tram final i han estat per un Berga que aprofitat el desgast físic i anímic del Gironella per viure un final de partit plàcid, jugat en camp contrari. Al final, el 0 a 2 del descans ha estat definitiu.

El post-partit: At. Gironella 0 CE Berga 2

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Estem molt tocats. Hem fet una primera part on hem marxat amb un resultat molt en contra i hem marxat tocats, hem de ser sincers. A la segona part hem mogut fitxes, però el tema dels nervis ens ha impedit entrar en el partit. El segon gol ens ha fet molt mal i hi ha hagut poca reacció per part nostra. Buscàvem gent de refresc per intentar sacsejar el partit a la recerca d’un gol que no ha arribat. Tampoc hem fet gaire res per tornar a ficar-nos dins. Ara hem de mirar que el jugador no s’esborri perquè la temporada no està acabada ni molt menys. Evidentment hem fet un pas enrere perquè queden pocs partits, però hem de seguir i treballar per sumar la setmana vinent. La victòria que ha d’arribar en els pròxims partits ens ha de servir per agafar la bona dinàmica que necessitem per passar els rivals de davant. Veníem de bons partits, però quan estàs a baix necessites un plus més i no l’estem donant. No tot ho podem atribuir a la mala sort. Aquesta setmana no he quedat content a nivell d’entrenaments, i això és mal símptoma.”

guifre-dalmauGuifré Dalmau Jugador de l’Atlètic Gironella

“Era un partit a casa contra un equip de la comarca i veiem possibilitats de sumar tres punts. Les derrotes quan són a aquestes alçades són doblement doloroses. Hem fet un bon partit però hem estat tous a pilota aturada i no hem estat tan letals com el rival. És difícil fer dos o tres gols cada setmana per guanyar els partits. Crec que la clau d’ara és deixar de mirar la classificació i pensar en sumar cada setmana, independentment del que facin els equips que, com nosaltres, lluiten per salvar-se. Si podem sumar més punts que els rivals i avançar-los, bé; si no, s’haurà de pensar en la temporada vinent i planificar-la com cal per aixecar això.”

pratJoan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“És un partit que l’hem portat com volíem nosaltres. Hem fet pressió alta en moments de partit i en altres ens hem replegat, en funció del que feia el Gironella. Som un equip que, si ens avancem, costa molt que ens remuntin. Nosaltres comptàvem que a la mitja part havíem d’arribar guanyant o empatant. Perdre mai. Sabem que el Gironella acostuma a baixa físicament a la segona meitat, i sabíem que a la segona meitat teníem les de guanyar. Per mi som més que justos guanyadors. No hem tingut sort, ens ho hem merescut: un gol ha estat d’estratègia; i l’altra, fruit de la pressió alta que fèiem. Són quatre derbis guanyats i dos empatats, si comptem els partits amb el Sallent. Tot és molt positiu.”

tornerJordi Torner Jugador del Club Esportiu Berga

“Ha estat un derbi molt intens. Sabíem que el Gironella s’hi jugava molt de cara a la salvació. Nosaltres no ens hi jugàvem tant, però hem sortit amb la intensitat que s’ha de tenir en un derbi. Els partits així són així: poques ocasions clares i la clau de les pilotes aturades. Jo m’he sentit molt bé. Al final he tingut molèsties al turmell, però en general m’he notat molt bé sobre el camp. Que si m’agraden aquests partits? M’encanten.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Berguedà derbi derbi comarcal Futbol Gironella Guifré Dalmau Joan Prat Jordi Pont Ponti Jordi Torner Segona Catalana

Comentaris