Futbol, CE Puig-reig, UE Avià B

Una muntanya cada cop més alta

Una muntanya cada cop més alta
AITOR CASAFONT

Una setmana més, es perpetua el guió a Tercera Catalana. L’Avià B segueix sense aixecar cap i cau al camp del cuer, el Santpedor, per 3 a 0, en un partit fluix per part dels dos conjunts. Els de Xavi Ortega se situen en zona de descens just per sota del Moià, del qual es troben a tan sols un punt, amb 19 respecte als 20 dels bagencs. L’equip té encara set jornades per obrir el paracaigudes d’emergència i evitar jugar a Quarta Catalana la temporada vinent.

Una situació completament antònima a la del Puig-reig, que amb la victòria èpica al derbi intercomarcal contra el Navàs per 2 a 1, acumula quatre jornades consecutives sumant i, tot i mantenir-se a la desena posició, es troba més a prop de l’anhelada sisena plaça. Els de Martí Casafont compten amb 38 punts, només quatre menys que el Súria, sisè classificat, i pràcticament a tocar dels tres equips que tenen per davant, Manresa, Sant Pere Nord i Calaf, que en tenen 40, 40 i 39 respectivament.

Puig-reig 2 – 1 Navàs

Els berguedans han anat de menys a més a la primera part, on el gol dels visitants ha estat clau en el canvi de ritme dels locals. Les diverses errades dels berguedans deixaven ocasions de gol al Navàs, que finalment feia bona una falta lateral aparentment inofensiva però que els despistats puig-regencs no podien aturar i veien com el marcador es movia en contra (11’). El Puig-Reig va fer una passa endavant i va començar a dominar davant d’un Navàs que va optar per tancar-se per fer front a l’empenta local. Els berguedans van generar diverses ocasions de gol, especialment a través de jugades a pilota aturada on en destaca un xut al pal de Marc Balmes. Sense canvis al lluminós, el descans arribava amb el 0 a 1 i traslladava a la segona meitat la necessitat de remuntar dels locals.

A la represa, el cos tècnic de l’equip optava per fer tres canvis abans els primers vint minuts de període per tornar a activar el conjunt a la vegada que també optava pel sistema 4-4-2. Els berguedans tornaven a quedar-se el control del joc per sobre d’un molt reservat Navàs, que rebia la primera conseqüència de la seva passivitat amb el primer gol del Puig-reig, obra de Gerard Rodríguez (74’). Els nois de Casafont aprofitaven el tant per introduir el darrer canvi al camp per acabar de definir la remuntada, que es feia efectiva al darrer tram del partit a través de Marc Balmes (81’) i demostrant la importància de les jugades d’estratègia que havien servit els dos tants dels berguedans. Els últims minuts van ser absolutament pels navassencs, que es van bolcar a l’àrea local però que, un Puig-reig molt defensiu no va permetre deixar escapar la victòria. La cara dolenta del partit la van protagonitzar alguns dels aficionats del Navàs, que a partir del segon gol local i especialment, en acabar el partit, no va saber acceptar la derrota del seu equip i va optar per llançar objectes al camp i fer algunes destrosses a les instal·lacions. Un espectacle lamentable que no amagava la realitat, i és que els tres punts es quedaven al Municipal de Puig-reig per 2 a 1.

Fitxa del partit

Santpedor 3 – 0 Avià B

Partit poc lluït al camp Josep Guardiola de Santpedor, on tot i que els dos conjunts van tenir ocasions, només els locals les van poder definir al marcador. El filial avianès saltava amb actitud i aviat tenia oportunitats de gol a través d’Arnau Pons i Òscar Betriu. La tònica positiva va ser tallada de soca-rel amb el dubtós penal xiulat a favor dels locals que es convertia en el primer gol dels bagencs (12). El partit es va mantenir sense canvis al llarg de la primera part, amb cap equip dominant de forma clara i poca activitat a les àrees petites, on algunes errades arbitrals alentien el ritme del joc que anava al descans amb l’1 a 0.

El partit no va despertar a la segona part, que arrencava amb un canvi a les files berguedanes. Els locals no trigaven gaire a ampliar la renda fent el segon gol (52) amb la primera arribada de la represa i aprofitant una errada defensiva de l’Avià. Els d’Ortega van tenir ocasions per marcar i tornar a enganxar-se al partit, notant positivament la introducció de dos canvis més al camp però, lluny de crear perill, van veure com els del Bages feien el tercer amb una jugada per la banda i centrada letal (74). Els tres gols de diferència van enfonsar als nois de l’Avià B, que van acabar abaixant els braços deixant que el partit s’anés apagant fins al xiulet final i fent definitiu el 3 a 0.

Fitxa del partit

Classificació del grup 7 de Tercera Catalana

Propera jornada

Futbol Grup 7 Tercera Catalana

Comentaris