General

Golejada de consolació (4-1)

Golejada de consolació (4-1)
Acció del partit de l'Avià contra el Folgueroles. XAVI LÓPEZ

Ànims amunt. La Unió Esportiva Avià s’ha imposat amb claredat aquest cap de setmana al Folgueroles (4-1) per sumar la seva cinquena victòria a la lliga. Un partit molt complet dels homes de Joan Flores va servir per sumar tres punts merescuts, malgrat que a efectes pràctics l’equip està virtualment descendit. Els avianesos són penúltims, amb 16 punts, a 16 de la salvació quan queden 24 punts en joc (7 jornades i el partit aplaçat contra la Molletenca).

Flores va plantejar un partit intens, amb una pressió alta sobre el rival, com en la majoria de compromisos que l’equip ha jugat a casa, al municipal Alfons Gonfaus. Aquest cop, però, el desenllaç va ser molt millor que habitualment: victòria incontestable contra un rival que ha fet els deures i encara el tram final de temporada sense la pressió d’haver de sumar punts per garantir la permanència. De fet, aquesta relaxació queda reflectida en els resultats: els osonencs només han sumat 5 punts dels últims 30 en joc.

A Avià, els homes de Flores van sortir decidits a sumar tres punts i a fer prevaldre el factor camp. La pressió alta feia que el Folgueroles perdés la pilota ràpid i l’Avià va arribar amb perill a l’àrea rival en nombroses ocasions des de l’inici del partit. En una d’elles, al minut 11, el juvenil Joel Fernández Alsina va culminar una gran jugada individual per avançar els avianesos. L’alegria va durar ben poc: en la jugada següent, els visitants van aprofitar un malentès defensiu de l’Avià per fer l’empat a 1.

Els locals, però, es van saber sobreposar al cop anímic i van seguir mereixent la victòria. El Folgueroles va plantejar un esquema tàctic idèntic al que presenta quan juga com a local, en un camp molt més petit que l’Alfons Gonfaus d’Avià. Amb el pas dels minuts, l’equip d’Osona va acabar pagant la temeritat: el camp avianès se’ls va fer gran i jugadors com Roger Claret van fer molt mal entre línies. El migcampista de Puig-reig es va situar a la zona de mitja-punta, entre la línia del mig del camp i la defensa, i va posar contra les cordes els pivots folguerolencs.

L’escenari era propici per fer el segon, i així va ser. Passada la mitja hora de joc, Vili va rebre una pilota filtrada entre la defensa, després d’una bona triangulació en zona de mitjos. El davanter avianès va definir a plaer i va col·locar el 2 a 1 en el marcador, amb el qual s’arribaria al descans.

A la represa, la tònica va seguir igual. L’Avià va ser superior en intensitat a un Folgueroles que va aprofitar el darrer tram de partit per fer proves i donar entrada a homes menys habituals. L’Avià, en canvi, va fer dos gols entre el quart d’hora i la mitja hora de segona meitat per sentenciar el partit. Primer, Claret va posar la cirereta a un gran partit en rematar una centrada de Vili per fer el tercer. I deu minuts després, Josep Baraut va fer el quart en definir per sota les cames del porter una situació d’u contra u. En els darrers 20 minuts de partit, l’Avià va gaudir d’alguna ocasió més per ampliar l’avantatge, però finalment el 4 a 1 va ser definitiu.

El post-partit: Avià 4 Folgueroles 1

joan-floresJoan Flores Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Vull destacar la gran actitud dels meus jugadors. Va ser la clau per superar el rival en totes les línies. No va ser un partit plàcid, però ens ho vam treballar molt per guanyar. És una situació complicada, tant pel club com per l’entitat, i motivar els jugadors és complex. Per això té molt de mèrit, el que estem fent. No m’agradaria que l’equip baixés els braços abans d’acabar la lliga: hem de ser jutges per tal que els equips que aconsegueixin la permanència s’ho guanyin. Anem molt justos cada partit: aquesta setmana teníem 9 jugadors de camp i 2 porters del primer equip. La resta ho vam haver de completar amb juvenils o jugadors del filial. Això ens obliga a modificar els esquemes tàctics en funció dels disponibles que tenim. La victòria ens dona confiança i ens demostra que amb treball podem competir.”

Acta del partit

Classificació del Grup 4 de Segona catalana

Propera jornada

WhatsApp Image 2018-04-08 at 21.38.09

WhatsApp Image 2018-04-08 at 21.38.09 (2)

WhatsApp Image 2018-04-08 at 21.38.08

WhatsApp Image 2018-04-08 at 21.38.07

WhatsApp Image 2018-04-08 at 21.38.07 (1)

WhatsApp Image 2018-04-08 at 21.37.48

WhatsApp Image 2018-04-08 at 21.37.46

WhatsApp Image 2018-04-08 at 21.37.44

 

FOTOS. Xavi López

Comentaris