C AT Gironella

Empat antològic (1-1)

Empat antològic (1-1)

El març era un mes decisiu per al Gironella, i no ha anat bé. L’equip no va sumar cap punt en els tres primers partits del mes, i això el va deixar en una situació complicada. Per això, era important sumar en el darrer compromís abans de Setmana Santa, malgrat que el rival, el Parets, venia trepitjant els talons al líder, el Sabadell Nord. Al final, un empat a 1 que trenca la ratxa en vermell, però que deixa un regust agredolç, ja que els de Ponti van fer mèrits per endur-se els tres punts.

La primera sorpresa del partit va ser el plantejament tàctic. El Gironella va saltar al camp amb defensa de quatre (4-2-3-1) després de molts mesos jugant amb un 5-3-2 amb carrilers. Com a conseqüència d’aquest canvi, els homes de Ponti van gaudir de més possessió que habitualment i van jugar més en camp contrari. El Parets, en canvi, va dedicar gran part dels seus esforços a defensar amb solidesa i a llançar pilotes a la seva referència atacant, Francisco González, un dels millors davanters de la categoria.

Després d’un inici dubitatiu, on el Gironella va intentar construir però va perdre pilotes en zona perillosa, l’equip es va refer i va obtenir la recompensa. Al minut 11, Maza va caçar el refús d’un córner i va engaltar un bon xut des de fora l’àrea que va significar l’1 a 0. El gol feia justícia i donava al Gironella una alegria que duraria ben poc. El Parets va servir des del centre del camp i va llançar la pilota en llarg, Maza va saltar amb un davanter però la pilota va quedar franca per Carles Ferres, que des de la banda va encarar porteria i va superar Chiscu en l’u contra u. En un minut, dos gols. A partir d’aquí, el partit es va calmar: el Gironella es va saber sobreposar a la batzegada i va fer un final de primera meitat força correcte on tots dos equips podien haver fet el segon gol.

A la represa, l’equip va fer el pas endavant que necessitava, però no va obtenir el premi que esperava. Van tenir més ocasions que el rival, van combinar bé per banda, van arribar bé a l’àrea, però no van estar encertats. El Parets es va dedicar a defensar amb rigor, i la pilota va ser per als locals. Ara bé, els vallesans també van gaudir d’una ràpida sortida al contracop que Chiscu va haver de treure en l’u contra u.

El tram final del partit va acabar amb un pèl de tensió per culpa d’una jugada polèmica. Èric Santmartí es va plantar sol davant el porter gràcies a una passada a l’espai que va superar la línia defensiva. El porter visitant, Víctor Vilarrasa, va sortir amb contundència de la seva àrea i el Gironella va reclamar que hi havia contacte i que, per tant, era falta. Santmartí havia aixecat la pilota per sobre de Vilarrasa i es disposava a empènyer-la dins. L’àrbitre es va fer el suec i ni tan sols va assenyalar falta. L’acció es va produir al límit de l’àrea gran. Sigui com sigui, uns i altres es van haver de conformar amb l’empat.

Al Gironella, l’1 a 1 li serveix per trencar una ratxa de quatre partits sense sumar i per superar la Sabadellenca, que aquesta setmana ha perdut. En canvi, l’OAR Vic –el sisè per la cua- ha guanyat i es distancia a cinc punts dels gironellencs, que són cinquens d’últims (14ens). Per la seva banda, el Parets segueix segon, a un punt del Sabadell Nord, que també a empatat, contra el Folgueroles. El Tona, però, s’afegeix a la lluita pel campionat i se situa a dos punts del Parets i a tres, del líder.

El post-partit: Gironella 1 Parets 1

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Estem relativament contents. Vam fer un bon partit i vam tenir ocasions per guanyar, però també és cert que ells en van tenir una de molt clara per fer-nos el segon. Si la setmana abans haguéssim guanyat, l’empat contra el Parets hauria estat millor. Però, bé, era un equip molt sòlid darrere, amb gent molt contundent. Vam recuperar jugadors importants: el Rubén va jugar de titular després de moltes setmanes, el Safont va tornar a entrar, el Pol Ginestà va tornar a jugar després de la jornada de sanció… Com a equip sòlid vam estar bé, però hem de polir la concentració en moments puntuals on sembla que desconnectem i marxem del partit.”

Fitxa del partit

Classificació del Grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Futbol Jordi Pont Ponti Parets Segona Catalana

Comentaris