Muntanya

Els Mountain Runners posen en marxa els equips de competició de trail Cadet i Júnior

Els Mountain Runners posen en marxa els equips de competició de trail Cadet i Júnior
Esportistes i tècnics dels nous equips de competició. LÍDIA LÓPEZ

Ahir a la tarda, l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà va presentar al seu local de la capital berguedana els dos equips de competició de trail. Es tracta de dos conjunts de les categories Cadet, dels 15 als 17 anys, i Júnior, entre els 18 i els 20 anys. Els esportistes que els componen, vuit per equip, formen part de l’escola del club, que ara posa èmfasi en la tecnificació dels joves de cara la competència, amb entrenaments els dilluns i dimecres a Berga, els dimarts i dijous a Bagà, i algun cap de setmana esporàdic.

El principal objectiu de la iniciativa és iniciar els atletes a la competició oferint un pla d’entrenament que doni garanties als joves a la vegada que creen esperit d’equip. Els tècnics del club esperen que els joves aprenguin els factors mentals necessaris per competir i que també els puguin utilitzar com a eina de formació vital, així com perquè coneguin els sistemes d’entrenament per les qualitats físiques bàsiques. A més a més, els grups seguiran fomentant els valors que ja transmeten a través de l’Escola, que consisteixen a adquirir actituds de respecte i esportivitat, hàbits saludables i arribar a conèixer el mateix cos.

Dani Tristany i Pau Bartoló, els tècnics dels equips, han proposat un calendari de curses adaptades a les condicions dels joves i properes geogràficament, entre les quines esperen el compromís dels membres per disputar-ne almenys la meitat, a escollir voluntàriament pels esportistes. Des que van arrencar la temporada, els nois i noies dels equips ja han pogut participar en la cursa de la Marató de TV3 organitzada pel club mateix així com la Montserrat Skyrace. La propera cita al calendari serà el Sobrepuny Trail, el cap de setmana del 7 i 8 d’abril a La Nou de Berguedà. Més endavant, els joves també tenen sobre la taula el Berga Trail, el Trail del Catllaràs, el Moixeró Trail, la Ultra Pirineu XS i la Volta la Maria, aproximadament una cada mes.

AE Mountain Runners trail running

Comentaris