UE Avià

Inici pletòric, nus treballat i desenllaç cruel (2-1)

Inici pletòric, nus treballat i desenllaç cruel (2-1)

La Unió Esportiva Avià somiava en assaltar el municipal de Corró d’Avall, de les Franqueses. Hi creia. Però per fer-ho realitat calia plasmar sobre el camp el que abans del partit ballava pel cap de l’entrenador, Joan Flores. Calia guanyar la batalla al mig del camp i incomodar el rival per no deixar-lo jugar la pilota. Al final, però, tot i que el rival es va quedar amb 10 jugadors abans del descans, l’Avià va acusar el desgast i va veure com el rival s’enduia els tres punts en temps afegit. Molt treball, bones sensacions, però 2 a 1 i mans buides.

Inicialment, el pla va sortir a la perfecció: les Franqueses intentava construir però no podia. Un Avià molt intens ho impedia. A més, els contracops visitants eren molt perillosos i, en un d’ells, va arribar el primer gol del partit. Moreno, que fa setmanes que creix en protagonisme al mig del camp avianès, va engaltar un fort xut des de la frontal de l’àrea per fer el 0 a 1.

El plantejament no va canviar. Calia seguir replegats i ordenats en defensa, però pressionant molt els jugadors de creació per evitar que generessin. Amb el pas dels minuts i davant la pressió avianesa, els nervis es van anar apoderant dels jugadors de les Franqueses i en el tram final de primera meitat el ‘9’ local, Daniel Sánchez, va veure la vermella directa per una entrada a destemps sobre Ignasi Sabata. Els jugadors de les Franqueses ni tan sols van protestar, però el cas és que l’equip hauria d’afrontar més d’una part amb deu homes i la necessitat de remuntar.

L’escenari era el somiat per a l’Avià i el plantejament, malgrat la inferioritat numèrica del rival, no va canviar: ordre defensiu i pressió sobre els homes de la zona de creació. Els quinze primers minuts de segona meitat eren claus i els avianesos van aguantar les envestides locals. En el segon quart d’hora de segona meitat, l’Avià va gaudir de les millors ocasions del partit, gràcies a ràpids contracops i als espais que deixava un rival bolcat a l’atac i amb un home menys. Però els atacants avianesos no van estar encertats i el 0 a 2 no va arribar.

El partit es va fer etern. En el tram final els avianesos van acusar el desgast de la resta del partit i les Franqueses va poder empatar. Tot plegat va suposar un cop dur per als del Berguedà, que van patir l’expulsió de Vilalta per doble groga i, amb igualtat d’homes sobre el camp, van dedicar els esforços en conservar l’empat. No va ser possible: al 94, el local Victor Garcia firmaria el 2 a 1 en la que va ser pràcticament l’última acció del partit.

El post-partit: Les Franqueses 2 Avià 1

Joan Flores Entrenador de la Unió Esportiva Avià

joan-flores“És un equip que li agrada la pilota i un dels que m’agrada més de la categoria. Vam intentar incomodar-los al màxim per sortir a la contra, i la veritat és que en línies generals va sortir molt bé. La llàstima és que vam anar a Les Franqueses molt justos de canvis i ho vam acabar pagant a última hora. Ens van fer l’empat i el tema anímic ja es va notar. No queda altra que mirar endavant: la setmana que ve tornem a jugar a fora, però contra un rival de la nostra lliga. Intentarem treure’n punts”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Joan Flores Les Franqueses Segona Catalana

Comentaris