Muntanya

Els Bombers aposten un any més per Sant Jordi de Cercs per fer-hi la seva cursa solidària de muntanya

Els Bombers aposten un any més per Sant Jordi de Cercs per fer-hi la seva cursa solidària de muntanya

Aquest dissabte al matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Cercs la segona edició de la cursa solidària de muntanya Bombers amb Causa. Aquest any, a més, l’organització a batejat la cursa com a Memorial Rafa Arnabat, impulsor del calendari solidari dels Bombers que va morir fa poques setmanes. Òscar Sànchez, membre de l’organització de la cursa, ha assegurat en la presentació de la prova que Arnabat representava tots els valors que es volen transmetre amb la cursa solidària de muntanya: “Era un bomber amb majúscules”.

La segona edició de la cursa Bombers amb causa se celebrarà el cap de setmana del 5 i el 6 de maig a Sant Jordi de Cercs, i espera repetir la bona rebuda que va tenir per part dels participants de l’any 2017 i, com a mínim, igualar el nombre d’inscrits. Aleshores van ser un centenar entre les dues proves que s’organitzen (la llarga, de 24km; i la curta, de 10). Aquest any, però, el ritme d’inscripcions és més alt que fa un any i les bones sensacions que es van endur els corredors l’any passat fan pensar en un augment notable del nombre de participants.

La cursa amplia línies solidàries

Els beneficis que s’obtinguin durant el cap de setmana es destinaran íntegrament a una beca d’investigació en malalties maternoinfantils i a la infància en risc atesa a l’hospital Sant Joan de Déu. A banda, Bombers amb Causa planteja diverses activitats en paral·lel a l’esport amb la voluntat de recaptar més fons per a causes solidàries i ajudar a altres entitats bolcades en temes socials. Per exemple, una iniciativa que es va fer l’any passat i que enguany es consolida és que tot el menjar que sobri al final del cap de setmana es donarà a Càritas Berga.

A banda, i com a novetat d’aquest 2018, l’organització farà un esmorzar solidari el mateix dia de la cursa d’adults, diumenge 6. Els diners que es treguin d’aquest esmorzar se sumaran als beneficis de la cursa i, per tant, faran augmentar la quantitat de la beca per a la investigació en malalties maternoinfantils.

Des de l’Ajuntament de Cercs, l’alcalde, Jesús Calderer, ha agraït a l’organització que torni a portar la iniciativa al municipi. A més, amb la voluntat que la cursa solidària es consagri i tingui futur, el batlle i Bombers amb Causa han signat un conveni de col·laboració: l’Ajuntament ha donat 4.000 euros a l’organització perquè segueixi organitzant la prova de cara a propers anys.

També ha assistit a la roda de premsa de presentació el Director General dels Bombers, Juli Gendrau, que ha afirmat que l’organització de curses com aquesta formen part de “l’ADN dels Bombers” i, permeten en altres àmbits, “seguir ajudant aquelles persones que estan en situació de risc”. Gendrau també s’ha desfet en elogis davant el grup de Bombers amb Causa: “S’han proposat ampliar la cartera de serveis dels Bombers, i això és admirable”.

Des de l’Obra Social Sant Joan de Déu, el director, Oriol Bota, ha destacat que el fet que la cursa repeteixi un any més és símptoma d’encert a l’hora de desenvolupar una nova línia de solidaritat. “Volem sumar nous companys de viatge, i amb els Bombers ho aconseguim”, ha celebrat. I ha afegit que la cursa no tiraria endavant sense “la complicitat” entre totes les parts, tant d’institucions com d’organitzadors.

Les característiques de la prova

El cap de setmana del 5 i el 6 de maig es dividirà en dues parts: dissabte, el dia dels infants; i diumenge, la jornada de les curses adultes. D’entrada, dissabte l’organització prepara un seguit de curses infantils de diferents distàncies en funció de les edats. Aquestes proves són gratuïtes per a tots els menors que hi vulguin participar. A més, després de les curses, hi haurà una actuació de Bombers Pallassos, dirigida als més petits.

L’endemà, diumenge, serà el torn dels adults. Hi haurà dues curses: la llarga, de 24km i 1.440 metres de desnivell positiu; i la curta, de 10km i 597 metres de desnivell positiu. L’entrega de dorsals es farà dissabte, durant tot el dia, i diumenge, a partir de les 8 del matí. La sortida de la prova llarga és a les 9h, mentre que la cursa de 10km començarà mitja hora més tard, a les 9.30h. Just després, es donarà el tret de sortida a una nova iniciativa d’aquest any: una caminada per a aquells que vulguin fer el recorregut amb més calma.

Òscar Sànchez, que s’ha encarregat de dissenyar i perfilar el recorregut de les curses, ha explicat que la prova de 25km té un inici molt dur, amb molt de desnivell, mentre que la prova curta té força desnivell tenint en compte que són 10km. “Pel que ens van dir els participants de l’any passat, es nota que aquesta cursa ha estat feta i pensada per atletes”, ha relatat Sànchez, que ha afegit que el perfil d’atletes que esperen a la prova són “gent que està preparant altres curses i venir a Sant Jordi els encaixa, tant per agenda com per recorregut”.

Les inscripcions, fins el 3 de maig

Les inscripcions per participar a la cursa es poden fer fins el dia 3 de maig a través del web de l’0rganització. A banda, hi haurà dorsal 0, és a dir, la possibilitat d’inscriure’s a la prova per fer l’aportació econòmica a la causa, malgrat no voler córrer. En aquests casos, la quota d’inscripció també es destinarà a la beca per a la investigació de malalties maternoinfatils.

Ajuntament de Cercs bombers amb causa Cursa Bombers amb Causa Cursa de muntanya Cursa solidària sant jordi de cercs

Comentaris