Atletisme

Bernadó, Huerta i Aboujanah encapçalen el cartell de luxe dels 5 i 10km urbans de Berga

Bernadó, Huerta i Aboujanah encapçalen el cartell de luxe dels 5 i 10km urbans de Berga
Huerta, guanyadora dels 5km l'any passat. ALEIX CAMPRUBÍ

Uns 300 atletes adults i més d’un centenar de nens i nenes participaran aquest diumenge a la 6a edició dels 5 i els 10km urbans de Berga, organitzada un any més pel JAB. Com cada any, tant la cursa llarga (10km) com la curta (5km) tindran la sortida i l’arribada al mateix lloc: la carretera de Solsona, entre el parc dels Soldats i l’Hotel Berga Park.

El cartell no deixa indiferent a ningú. Arcadi Alibés, atleta maratonià i presentador esportiu de Televisió de Catalunya, prendrà la sortida dels 10km. També ho farà l’actual medalla de plata al Campionat de Catalunya de 10km ruta, José Izquierdo (JAB). Tots dos intentaran plantar cara als grans favorits de l’edició. Entre ells, hi ha el guanyador de l’any passat, l’andorrà Toni Bernadó, i el segon classificat, Guillem Fernández (JAB).

A banda, noms com el de Xavi Tomasa, que no para de sumar victòries aquesta temporada amb la Sant Silvestre de Berga, la mitja marató de Sitges i la Desert Run, i David Martínez Lujan, tres cops guanyador de la prestigiosa Jean Bouin, enriqueixen el cartell de la prova gran del diumenge.

tomasa-bernado-jose-izquierdo

En categoria femenina, la guanyadora de l’any passat, la berguedana Vanesa Chirveches (JAB), intentarà revalidar el títol. No ho tindrà fàcil: la seva compatriota, Txell Calduch (JAB), també prendrà la sortida. Encara en clau berguedana, convé destacar la participació d’Anna Garcia, que l’any passat ja va pujar al podi de la prova en acabar segona, per darrera de Chirveches.

Uns 5km farcits d’internacionals

La cubana Dayane Huerta, guanyadora dels 5km del 2017, i el marroquí El Mehdi Aboujanah (FC Barcelona) es postulen com a clars favorits a endur-se la victòria a la prova dels 5km urbans. Aboujanah és l’actual campió de Catalunya de cros curt i la seva millor marca en una prova de 5km és de 14 minuts i 12 segons, molt per sota de l’actual rècord dels 5km urbans del JAB (15 minuts i 19 segons). Caldrà veure si aconsegueix superar-lo i escriure el seu nom a la història de la cursa.

WhatsApp Image 2018-02-28 at 11.46.19

El Mehdi Aboujanah, el gran favorit als 5km. CEDIDA

Pel que fa a Huerta, l’any passat va guanyar la prova i va batre el rècord femení fins aleshores. Va creuar la línia d’arribada amb una marca de 18 minuts i 4 segons. Aquest any, amb el circuït conegut, serà encara més difícil superar la cubana, campiona dels 3.000 obstacles al seu país. Ara bé, si hi ha algú que en aquests moments li pot plantar cara, aquesta és Núria Cascante. És l’atleta berguedana més en forma del moment: va ser la primera catalana a la prestigiosa Sant Silvestre del Masnou i va recórrer els 10km de la cursa dels Nassos en 37 minuts i 48 segons.

També hi seran Ester Reguant i Lídia Pons, components de l’equip femení del JAB, que fa una setmana va entrar al top-20 de clubs d’Espanya de cros curt.

Horaris

El JAB vol tornar a omplir la ciutat d’atletisme i, per això, prepara un matí de diumenge farcit de proves. L’activitat començarà a les 10 del matí, amb les Urban Kids, una sèrie de curses de promoció escolar i per a petits atletes federats, amb 12 categories i diferents recorreguts al voltant del parc dels Soldats. Cada participant d’aquestes curses, s’endurà una bossa d’obsequis i la medalla de finisher. A banda, els tres primers classificats de cada categoria tindran un trofeu especial.

Una hora més tard, a les 11, començaran les dues proves grans, de 5 i 10 quilòmetres per la ciutat de Berga. Com cada any, l’organització donarà dorsals de color verd als participants de la prova llarga (a partir del número 1) i dorsals morats als atletes dels 5km (a partir del número 500). Les dues proves començaran a la vegada però, amb la cursa ja en marxa, l’organització dividirà la carretera de Solsona en carrils per tal que els atletes dels 5km puguin encarar la meta quan completin la volta, i els dels 10km puguin passar de llarg i començar la segona volta -i última- al circuït urbà.

vanesa-chirveches-10km-berga

 

FOTOS. ALEIX CAMPRUBÍ

5 i 10km urbans JAB

Comentaris