Bàsquet, Bàsquet Berga

Pallissa balsàmica (85-59)

Pallissa balsàmica (85-59)
Eloi Edo llança a cistella. ALEIX CAMPRUBÍ

Feia falta. El Bàsquet Berga ha aconseguit sumar una victòria que necessitava per múltiples motius i, a més, ho ha fet de manera contundent, per 85 a 59, contra el CB Salou B. Les bones defenses permetien a l’equip jugar amb més serenor a l’atac, per acabar apuntant-se una victòria que pot servir de punt d’inflexió en aquesta complicada temporada.

El Berga comença imprimint una defensa intensa a tota pista que no deixa ni respirar a un rival precipitat. En atac, un parell de triples i diverses penetracions fàcils posen als locals 8 punts per sobre de bon inici. Després de l’embranzida inicial, el rival aconsegueix bones cistelles en una defensa que en estàtic comet alguna errada, però ofensivament l’equip segueix anotant amb fluïdesa, amb accions tan senzilles com ben executades. L’encert baixa una mica al tram final, però els 10 primers minuts acaben 24 a 18.

L’equip surt desendollat al segon quart, i el rival aprofita per acostar-se a 1 punt. Els de Manel de Haro reaccionen de seguida i amb els bons moviments en atac, que els porten a aconseguir un avantatge de 14 punts, en un tram amb molts rebots ofensius (21 al llarg del partit, 47 en total, per 26 totals dels visitants), recuperacions i triples. El Salou busca retallar diferència, però els locals segueixen amb una defensa molt seriosa i cada cop més ben ajustada, amb la calma que això dona en atac, podent arribar amb un bon marge al descans, 46 a 31.

La defensa zonal que prova el Salou a l’inici no serveix pràcticament de res, davant d’un Berga amb bona dinàmica i inspirat. Tot i això, quatre triples consecutius ajuden a retallar diferències pels visitants. Al segon tram de parcial, l’atac dels de negre no és tant fluid, i el rival aconsegueix anar-se acostant, però els jugadors de refresc recuperen els bons moments de l’equip i poden eixamplar novament la diferència, posant al 64 a 47.

En el darrer parcial el Salou busca alguna defensa a tota pista, amb 2 contra 1 a l’home amb pilota, però l’execució no és bona i el Berga ho aprofita per ampliar l’avantatge a més de 20 punts. Els locals no es relaxen en cap moment i segueixen el bon partit, el que sumat a poder jugar amb tranquil·litat del marcador en un darrer temps de tràmit, ajuda que els berguedans es puguin escapar fins a 30 punts d’avantatge, per acabar amb el definitiu 85 a 59.

Oriol Tintó i Eloi Edo van tornar a ser els dos jugadors més destacats del partit. L’interior va sumar 18 punts, 12 rebots (8 dels quals ofensius), 2 recuperacions, 3 assistències i 24 de valoració, mentre el base va aconseguir 17 punts, 5 rebots, 5 recuperacions, 1 assistència i 17 de valoració. També destaquen els 10 punts d’Eric Tejero, amb 4 rebots i 2 assistències, per sumar 8 de valoració, i els 5 punts d’Ernest Ferrer, amb 4 assistències, 2 rebots i 2 taps per arribar als 8 de valoració.

Els berguedans sumen ara 10 victòries per 8 derrotes, el que, amb un partit pendent, els situa a la 8a posició de la taula. L’equip buscarà aprofitar la bona dinàmica de joc la jornada vinent, en la visita a la pista del CB Artés B, 9è classificat amb 9 victòries i 10 derrotes.

El post-partit: Beep Bàsquet Berga 85 – CB Salou B 59

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Bàsquet Berga

“La valoració és molt bona, després d’un mes i mig buscant un partit així. Tot el que ha anat passant al llarg del partit és el que hem anat treballant aquestes setmanes, i ens havia costat perquè havíem trobat rivals més durs. Pot servir per aixecar la moral, hem vist que podem guanyar, guanyar bé, jugar bé, defensar bé, atacar bé i que tenim molts recursos. S’ha vist un partit molt complet, amb els 12 jugant amb les seves possibilitats. Ens n’anem amunt mentalment. La clau ha estat la defensa a tota pista, ens ha donat xispa i ha desordenat al rival. Això ha ajudat a destrossar-los en el rebot. Defensant tan bé els hem fet perdre moltes pilotes i hem aconseguit punts. El fet de jugar amb una dinàmica positiva fa que els jugadors no tinguin tanta pressió, juguin i tirin més tranquils”.

oleguerretallOleguer Cruz Jugador Bàsquet Berga

“La valoració és molt positiva. Feia setmanes que no guanyàvem i avui hem aconseguit un bon resultat, amb bon joc, que per agafar confiança anirà bé. Portàvem diversos partits amb derrotes de jugar malament, avui hem guanyat i hem jugat bé, especialment en defensa. És un equip que està per davant nostre i portava una bona ratxa. Pot servir de punt d’inflexió perquè tothom agafi confiança, tothom ha sumat i s’ha sentit important avui. En defensa he estat bé i en atac sempre es pot millorar, però en general he estat en la línia de l’equip”.

Fitxa del partit

Resultats, classificació i propera jornada

Les imatges del partit

_DSC8908 _DSC8914 _DSC8915 _DSC8916 _DSC8918 _DSC8922 _DSC8923 _DSC8931 _DSC8934 _DSC8939 _DSC8942_DSC8944_DSC8946_DSC8951_DSC8957_DSC8960_DSC8961_DSC8962_DSC8963_DSC8966_DSC8968_DSC8969_DSC8970_DSC8971_DSC8973_DSC8976_DSC8978_DSC8979_DSC8980_DSC8992_DSC8993_DSC8995_DSC8996_DSC8997_DSC8999

Bàsquet Bàsquet Berga beep bàsquet berga beep berga Berga Hug Tuyet oleguer cruz

Comentaris