Futbol, CE Berga

Limitats en atac davant d’un rival rocós (2-1)

Limitats en atac davant d’un rival rocós (2-1)
El davanter Sergi Ruiz en un partit a Berga. ALEIX CAMPRUBÍ

El CE Berga va afrontar el partit del cap de setmana amb tan sols un davanter pur, fruit de les nombroses baixes, especialment a davant. Els de Joan Prat van caure al camp d’un consistent i sòlid Molletense per 2 a 1. El rival tampoc va generar gaire joc, però sí més que els visitants.

Les baixes de Noguera i Bertrans, per sanció, Joanet, per malaltia, i Rafa, per lesió, van obligar que l’equip hagués de tirar endavant amb tan sols Sergi Ruiz com a davanter, i dos interiors jugant com a extrems, Agus i Roger. La línia defensiva també va ser atípica, ja que per més que Blanch i Carreras tornessin a ser la dupla de centrals, als laterals actuessin Sala a banda canviada i Torner.

L’equip va començar el primer quart d’hora força adormit, permetent dues oportunitats clares al rival: un servei d’out que va pentinar un davanter i Dani va aturar, i una pilota que es va passejar per l’àrea sense trobar rematador. Passats aquests primers minuts els de Prat es van centrar i el partit es va igualar. En el moment que més controlat tenia el partit el Berga, ja que no deixava generar, tot i el domini territorial del Molletense, Lars Carrillo va fer una diagonal des de la banda esquerra fins més enllà de la frontal, i va engaltar la pilota per aconseguir un gran gol que posava als locals per davant (35′). El joc igualat va seguir fins al final d’una primera meitat on els blanc-i-vermells no van xutar a porteria, castigats per les baixes.

El Berga surt a la segona part amb l’objectiu de tenir més presència a camp contrari per revertir el resultat, per la qual cosa l’equip passa del 4-2-3-1 al 4-3-3, amb extrems que pressionessin més amunt. El canvi serveix per millorar el joc, però la falta d’espases a l’atac deixa a l’equip molt coix. Tot i això, Sala va aconseguir un parell d’ocasions que no va aconseguir rematar amb encert, mentre que Sergi Ruiz en va tenir una de bona, aprofitant una passada filtrada entre la defensa, però el xut va anar a parar al cos el porter. Amb el Berga tirat endavant, el Molletense té una rematada al pal i, finalment, una gran jugada per banda dreta d’un rival, sortejant a diversos jugadors, acaba amb una passada enrere i la rematada de Sergi Mateu al fons de la xarxa (77′).

No és fins al final que el Berga aconsegueix el gol. Jordi Aguilar, jugador del juvenil que va jugar la darrera mitja hora, va aprofitar una centrada per rematar a gol i retallar diferències (88′). Pràcticament en la darrera jugada, el mateix Aguilar va centrar una pilota que va ser desviada amb les mans del rival, però l’àrbitre no va xiular penal, i els berguedans no van poder rascar cap punt.

La derrota deixa a l’equip de Prat a l’11a plaça de la taula, amb 30 punts. Els de la capital rebran al Folgueroles la setmana vinent, que visitarà el municipal com a 7è classificat, amb 35 punts.

El post-partit: UD Molletensa 2 – CE Berga 1

pratJoan Prat Entrenador CE Berga

“Es van sumar dos factors: teníem baixes en atac i ells tenien molt bona defensa. Tot i això, tampoc van tenir gaires ocasions, només a l’inici quan vam sortir adormits, les dels gols i alguna altra com un pal a la segona meitat, quan premíem a dalt. El resultat és just, tenint en compte que ells en van tenir unes 6 i nosaltres unes 3. Seria molt demanar un empat, tot i que es podria haver produït si xiula penal en la jugada del final. No és excusa, perquè hem de competir amb el que tenim, però era una papereta complicada. El primer objectiu és salvar la categoria, com la majoria d’equips, perquè vulguis o no som un equip relativament nou a segona catalana, a la segona temporada. La il·lusió d’ara, però, és estar quan més amunt possible. Confiem en la plantilla que tenim. Roger i Agus poden jugar davant, a la mitja punta, i també València, si seguim amb el 4-2-3-1. Vénen a entrenar nois del juvenil i és important, perquè hi hagi com més jugadors de Berga al primer equip, millor”.

aguilarretallJordi Aguilar Jugador CE Berga

“A la primera part estàvem molt aculats, el rival pressionava molt, mentre que a la segona part va canviar el partit, no atacaven tant i el Berga mirava més a porteria. En general crec que va ser un bon partit. Vaig sortir de la banqueta i vaig jugar uns 30 minuts, vaig aconseguir rebre una centrada i marcar. També vaig fer una centrada que podia haver provocat un penal clar, que l’àrbitre no va xiular. Em vaig sentir molt còmode jugant d’extrem. Crec que puc tenir continuïtat al primer equip, però no depèn de mi”.

Acta del partit

Resultats del Grup 4 de Segona catalana

Classificació del Grup 4 de Segona catalana

Berga CE Berga Futbol Joan Prat jordi aguilar Segona Catalana

Comentaris