Esquí

Bona representació dels cadets dels Mountain Runners als campionats europeus de Sicília

Bona representació dels cadets dels Mountain Runners als campionats europeus de Sicília
Ares Torra a la prova Sprint. FEDME

Maria Costa, Ares Torra, Núria Torra i Ot Ferrer han deixat la seva firma aquest cap de setmana al Trofeu Internacional de l’Etna d’Esquí de Muntanya, prova a escala europea. Els quatre esportistes, membres de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, han participat en les tres proves que s’han celebrat i on també participaven esportistes de renom com el català Kilian Jornet.

El campionat va arrencar el dijous 22 amb la prova Sprint, amb la participació dels quatre dels Mountain Runners. La santpedorenca Maria Costa va aconseguir el millor resultat amb la setena posició i un temps de 04m 42s, seguida per les dues gironellenques Ares Torra, vuitena amb 04m 46s i Núria Torra, novena classificada al completar la cursa en 04m 52s. La guanyadora de la categoria va ser la italiana Samantha Bertolina, que va aturar el cronòmetre en 4m 01s. El veí de Berga, Ot Ferrer, va finalitzar la prova amb més dificultats a la vintena posició en 03m 59s a la cursa que va guanyar el suís Léo Besson, amb 03m 08s.

Els quatre dies que s’ha dut a terme el campionat han estat marcats pel mal temps, que va condicionar el desenvolupament de les proves fins al punt que el divendres 23 va quedar anul·lada l’activitat per la pluja i la Vertical es va ajornar fins ahir, diumenge 25. Allà, les noies del club berguedà van mantenir les posicions amb la setena plaça per Maria amb 36m 55s, la vuitena per Núria amb 37m 41s i la novena per Ares amb 39m 32s. Bertolina va repetir el triomf completant la prova en 29m 02s. Per la seva banda, Ferrer va acabar setzè i va fer una marca de 26m 52s a la cursa que va guanyar l’italià Matteo Sostizzo  amb un temps de 23m 14s.

Els millors resultats del cap de setmana van ser a la Individual disputada el dissabte 24, on tots els participants del club van quedar dins del top 10. Ot Ferrer va finalitzar desè amb un temps de 44m 14s en una renyida competició entre els nois on el guanyador, Léo Besson, va marcar 41m 30s. Maria Costa va fregar el top 5 i va cloure sisena finalitzant en 1h 02m 24s seguida d’Ares Torra, setena amb 1h 03m 30s. La suïssa Caroline Ulrich va ser la guanyadora amb un gran temps de 48m 32s.

Des del club, i tal com apunta Guim Llort, valoren molt positivament l’actuació dels quatre esportistes: “la intenció era que hi anessin per agafar experiència i així ha estat” i remarca que, a més, “ho han fet amb bons resultats”. Aquesta participació és un valor afegit per l’escola de formació d’esquí de muntanya del club, que des de fa quatre anys treballa en la formació de joves esportistes en la disciplina.

AE Mountain Runners ares torra Maria Costa Núria Torra Ot Ferrer

Comentaris