C AT Gironella

Sòlids, directes i imparables (2-1)

Sòlids, directes i imparables (2-1)
El Gironella celebra un gol, en un partit de la temporada passada. ALEIX CAMPRUBÍ

Fa un mes que no perd, des del 20 de gener, al camp de la Molletenca. Després d’un final de tardor i principi d’hivern crític (cap victòria, un empat i vuit derrotes entre el 10 d’octubre i el 20 de gener), l’Atlètic Gironella necessitava encadenar una sèrie de victòries per sortir del pou on inevitablement havia caigut.

I així ha estat: primer va ser el Folgueroles; després, el Bellavista; la setmana passada, la Sabadellenca; i aquest cap de setmana, el Sallent, en una de les victòries més especials de la temporada, en el derbi intercomarcal que des de fa anys es viu a Segona Catalana. Un gol de Guifré i un altre, de Manel, van contrarestar el gol del sallentí Uri Martínez.

Ponti segueix fidel a l’estil que ha permès capgirar la mala dinàmica de resultats: línia de 5 a darrera, línia de 4 al mig del camp i una sola referència a dalt, Èric Santmartí, per buscar ràpides transicions al contracop i prioritzar les solidesa defensiva. Partint d’aquesta base, contra el Sallent, el Gironella va fer una primera mitja hora de joc bastant bona. En defensa va patir ben poc, i en atac va intentar -sense èxit- sortides al contraatac a gran velocitat.

En canvi, l’últim quart d’hora de la primera meitat, el Sallent va esprémer l’accelerador i va gaudir de les millors ocasions del partit fins aleshores. El Gironella va seguir creant petits ensurts a la defensa sallentina a base de contracops, tot i que en aquest darrer tram eren força més tímids. Finalment, ni uns ni altres van ser capaços d’obrir la llauna i el 0 a 0 seguia regnant en el marcador en el temps de descans.

A la represa, Ponti va donar entrada a Isaac Argelich i això va aportar més profunditat per bandes. L’empat no va durar ni un minut de segona part. Al 46, una jugada que va començar a banda va acabar al carril central i va anar a parar als peus de Guifré, que després d’una finta va engaltar un bon xut ras des de lluny que va entrar, lluny de l’abast del porter sallentí Marc Puigoriol.

A nivell de joc, el gol va fer més mal que bé al Gironella, que es va acular al seu camp i va protagonitzar els pitjors minuts del partit. Pèrdues ràpides, precipitació i força problemes en defensa. El previsible desenllaç va tardar 15 minuts a consumar-se: al 63, Uri Martínez va fer l’empat pel Sallent. Però, curiosament, el gol visitant va ser l’argument que va fer despertar de nou els homes de Ponti.

Sense fer-se amb la possessió de la pilota, els gironellencs van tornar a construir amb criteri i perill a la vegada que recuperaven la confiança en defensa. En aquest escenari, les bandes van ser claus i els homes de refresc, també. Precisament des del carril dret, Argelich va fer una bona centrada que Manel Uribe, atent des de l’interior de l’àrea, va rematar dins per fer el 2 a 1. A partir d’aquí, el Sallent va prémer altre cop l’accelerador, però sense èxit davant un Gironella que no va perdre la compostura a darrera en cap moment fins el xiulet final.

El post-partit: Gironella 2 Sallent 1

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Seguim molt contents del treball de l’equip. Les sensacions són molt bones: l’equip continua molt còmode en defensa i dona sensació de perill al contracop, que és el que busquem. Tenim un calendari molt bo i, a més, venim en bona dinàmica. Hem d’intentar que aquesta bona dinàmica i les bones sensacions es perllonguin fins a final de temporada. Si és així, podrem competir en tots els compromisos, i puntuar en pràcticament tots. La setmana que ve anem a Ripollet, un rival que penso que hauria d’estar més amunt, però està allà, amb nosaltres, i hem d’anar a totes. Hem recuperat gent i dona la sensació que això anirà a més. Aquesta setmana la gent que ha sortit de refresc ha estat molt bé, i ens donen moltes alternatives a l’hora de preparar els partits. La clau seria arribar entre els 42 i els 44 punts a final de temporada. Són les xifres que ens permetran no patir per salvar-nos.”

pep-boatella-retallPep Boatella Jugador de l’Atlètic Gironella

“Últimament ens estem defensant molt bé. Som un bloc, ens creen poques ocasions i ho sabem resoldre bé. Era l’objectiu que teníem per aquest principi de 2018 per tal de sortir de totes aquelles derrotes de final de l’any passat. De moment ens està donant resultat i no veig perquè hem de canviar. És una línia de cinc amb els laterals que estiren molt l’equip, i amb jugadors defensius que juguen molt bé la pilota. Això fa que no tinguem massa problemes quan toca construir. De fet, aquest dissabte vam tenir trams on vam haver de jugar nosaltres, i ens en vam sortir. A nivell personal, estic encadenant una sèrie de partits que em sento còmode sobre el camp: físicament em noto bé i sento que faig el que l’entrenador vol de mi. Si l’equip segueix en aquest nivell de forma física, no tinc cap dubte que ho tirarem endavant sense problemes.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

derbi intercomarcal Grup 4 Jordi Pont Ponti Sallent Segona Catalana

Comentaris