Handbol

Amb el vent en contra (24-23)

Amb el vent en contra (24-23)

Tot semblava anar en contra dels interessos de l’Handbol Berga aquest cap de setmana. A banda d’algunes precipitacions, les baixes, les lesions al partit i algunes decisions arbitrals van impedir que els de Sergi Hernàndez sumessin a una pista que no és fàcil, la del Sant Andreu, per bé que es tractava d’un rival de la zona baixa. L’equip arribava amb 4 juvenils i sabia que no seria complicat guanyar contra un equip de rocosos veterans que sap jugar amb tots els tempos, i que a Berga ja va estar a prop de guanyar fent 32 gols.

L’equip comença amb l’objectiu de defensar bé i -sobretot- donar ritme al partit amb contracops, i si hi ha possessions llargues jugar-les amb calma. El Berga es troba ben situat, amb una bona i ajustada defensa, i agafa un avantatge de 3 gols de bon inici. La lesió de Joan Serarols no va afectar la bona defensa, i els consegüents contracops. La bona tasca defensiva deixa amb 9 gols al rival al descans, amb els visitants 5 per sobre, 9 a 14. A la segona part caldria millorar amb l’atac estàtic, amb més calma, o tirar més de contracops.

Els verd-i-vermells busquen la mateixa línia a la represa, però de bon inici ja hi ha una acció qüestionable, quan l’àrbitre expulsa a Agustí Travé protestava una acció en la qual un rival li havia tirat una pilotada a la cara, amb el joc aturat. El Sant Andreu aprofita els minuts amb superioritat per empatar, i la lesió d’Arnau Verdaguer no fa més que afegir-se a la llista de contratemps i complicar el partit al Berga. L’aportació dels juvenils en els contraatacs també ajuda a recuperar l’avantatge, però el marcador segueix anivellat.

L’equip rep moltes exclusions al tram final, en total més d’una desena, que sumades a les precipitacions i les lesions priven als de Sergi Hernàndez de sumar punts. Els berguedans van jugar amb els 4 juvenils en els minuts finals, els quals van haver d’assumir una responsabilitat que no els hi pertoca i, tot i lluitar fins al final, la mala fortuna fa que la balança acabi caient a les mans dels locals. La darrera possessió de l’equip acaba al pal, deixant l’ajustat resultat final de 24 a 23.

Aquesta és la 7a derrota de l’equip en aquesta temporada, per tan sols 10 victòries, que compliquen més les primeres places i ara és 6è amb 20 punts. El líder, l’Esportiu Castelldefels, visitarà Berga la setmana vinent, arribant amb 28 punts (13 victòries, 2 empats i 2 derrotes).

El post-partit: Club Handbol Sant Andreu 24 – Handbol Berga 23

retallsergihernandezSergi Hernàndez Entrenador Handbol Berga

“Era un partit fàcil sobre el paper, mirant la classificació. Teníem nombroses baixes per lesió i decisió tècnica, que fa que convoquéssim 4 juvenils. L’equip va sortir mentalitzats al saber que era un rival veterà i dur. Vam començar bé i ens vam anar distanciant. Vam fer una bona defensa, semblava que tornarem a defensar com ho havíem fet. Vam jugar en inferioritat molts minuts i anàvem justos d’efectius, també per les lesions. També hi va haver una galta i una agressió que tothom va veure i l’àrbitre no va xiular. Com a anècdota, mai m’havia trobat un jugador rival que em demanés disculpes per l’arbitratge, entenent que ens havia perjudicat”.

ramoncaballeretallRamon Caballé Jugador Handbol Berga

“Vam fer un bon partit i vam batallar fins al final. Ara toca seguir, que la gent ens animi a casa perquè tenim ganes d’aixecar-nos. Intentarem que els punts de casa no s’escapin, contra el Castelldefels, en un partit de categoria. Vaig jugar conservador en defensa perquè tenia 2 exclusions des dels primers minuts. Físicament em trobo molt bé”.

Resultats i pròxima jornada del Grup A de Quarta catalana

Classificació del Grup A de Quarta catalana

Comentaris