Ciclisme

Presenten a Queralt la Pyrenees Bike Race, la primera travessa en BTT pel Camí dels Bons Homes

Presenten a Queralt la Pyrenees Bike Race, la primera travessa en BTT pel Camí dels Bons Homes

El Camí dels Bons Homes, des de Queralt fins a Foix, en BTT. O el que és el mateix: creuar el Berguedà, la Cerdanya i l’Arièja sobre la bicicleta de muntanya. La Pyrenees Bike Race es convertirà, del 12 al 14 d’octubre, en la primera cursa que ressegueix el Camí dels Bons Homes. Aquesta setmana l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i l’organització de la cursa van presentar-la de manera oficial al santuari de Queralt i la van descriure com “una oportunitat per donar a conèixer la ruta”.

En total, seran 244 quilòmetres de distància, amb gairebé 9.500 metres de desnivell positiu, i en tres etapes. El primer dia els participants afrontaran 92 quilòmetres i 4.345 metres de desnivell, entre Queralt i Alp. El segon dia, l’etapa serà de 80 quilòmetres i 2.260 metres de desnivell, i arribarà fins a Ax Les Thermes. I finalment, l’últim dia s’acabarà el camí amb 72 quilòmetres i 2.830 metres de desnivell positiu, fins a Foix.

La travessa té un format tipus ‘open raid’. És una prova de resistència en la qual l’organització ha d’establir alguns sectors neutralitzats, per entrar als nuclis urbans, mentre que la resta de trams són cronometrats. Les inscripcions –disponibles al lloc web de la travessa- seran limitades, a 100 participants, i per tant no caldrà cap tall de trànsit ja que les vies per les quals transcorrerà la prova són poc transitades. El que és que es farà és un recorregut pensat per protegir els participants, malgrat la presència de turismes.

Individualment o per equips

Es pot participar a la Pyrenees Bike Race de manera individual o per equips de 2, 3 o 4 bikers. Cada equip anirà equipat amb un dispositiu de geolocalització Track The Race que facilitarà la mateixa organització i que els participants hauran de tenir activat durant tot el recorregut. Els geolocalitzadors permetran a amics i familiars fer un seguiment a temps real de la situació en cursa de l’equip participant.

Minimitzar l’impacte en l’entorn natural

El nombre de participants total es limita als 100 per tal que l’esdeveniment sigui una experiència d’un grup reduït i faciliti la cordialitat entre els participants. Segons els organitzadors, l’objectiu és crear “un ambient de germanor” entre bikers i, a la vegada, evitar un impacte significatiu en l’entorn natural.

En aquesta línia, es retolarà els envasos de les barretes energètiques amb el dorsal dels corredors i corredores i es farà un control exhaustiu del recorregut per evitar que els bikers hi deixin brossa. També hi haurà garrafes als avituallaments per omplir les ampolles dels participants

Pel que fa al bon ambient, tots els corredors realitzaran un sopar de germanor on es lliuraran els premis del dia, el brífing de la següent etapa i es veuran les fotografies i el vídeo de l’etapa. Aquests espais del dia pretenen generar punts de trobada i germanor entre participants.

BTT Camí dels Bons Homes Pyrenees Bike Race

Comentaris