Futbol

El benjamí del CE Manresa guanya el V Torneig Ciutat de Berga

El benjamí del CE Manresa guanya el V Torneig Ciutat de Berga

El benjamí del Centre d’Esports Manresa s’ha proclamat campió de la cinquena edició del Torneig Ciutat de Berga, que s’ha disputat aquest cap de setmana a les instal·lacions del Club Esportiu Berga. Els manresans van tancar el torneig sense haver encaixat cap gol i imposant-se al Barça en semifinals (1-0) i a l’Escola de Futbol de Gavà a la final (2-0). El manresa Abdel també va ser escollit millor jugador del torneig, mentre que el porter Luca Retamar, del Gavà, va rebre el premi al millor sota pals.

El Berga es va quedar a les portes d’accedir a la fase final. L’equip amfitrió, dirigit per Agus Casanovas, va guanyar dos dels quatre partits de la fase de grups, contra els xinesos del Ruilong (6-0) i contra el FC Barcelona (3-2), en una de les grans sorpreses del torneig. Malgrat tot, la relliscada contra el Joanenc (0-2), campió de la fase prèvia del dissabte però a priori un dels rivals més modestos del grup, va privar als d’Agus Casanovas de deixar fora de la competició al Barça.

El Ruilong toca de peus a terra

El Ciutat de Berga també va servir per confirmar les diferències entre el futbol base xinès i el català, i, a la vegada, per confirmar el bon moment del futbol formatiu al nostre país. Així ho ha assegurat en declaracions a l’Entre Rivals el coordinador del CE Berga i organitzador del torneig, Sergi Torrabadella. “És un equip punter a la Xina i allà ho està guanyant tot, però ara mateix el futbol català està molt per sobre del futbol xinès”, ha explicat.

Segons Torrabadella, les diferències es veien clares en els escalfaments d’uns i altres equips: “Ells –el Ruilong- treballen molt la tècnica dels jugadors però potser obliden massa la tàctica. En canvi, aquí, és el contrari, i la tàctica es va imposar clarament”.

Millorar, complicat

El nivell del torneig ha tornat a estar a l’alçada de les expectatives. De fet, el propi coordinador reconeix que hi ha diversos equips que l’han sorprès positivament. En aquest panorama, millorar-ho de cara a properes edicions és complicat: “És difícil, però potser algun equip internacional més ajudaria a consolidar el torneig”.

CE Berga CE Manresa Torneig Ciutat de Berga

Comentaris