C AT Gironella

9 de 9: la nova tàctica gira la truita (2-1)

9 de 9: la nova tàctica gira la truita (2-1)
L'entrenador del Gironella, Jordi Pont 'Ponti', en un partit d'aquesta temporada. ALEIX CAMPRUBÍ

És el moment. Superada la mala ratxa de resultats, és el moment de girar la truita del tot. L’Atlètic Gironella ha sumat aquest cap de setmana la tercera victòria consecutiva, en el partit aplaçat contra la Sabadellenca. Els de Ponti es van imposar per 2 a 1 en un xoc on guanyar era transcendental per certificar el canvi de tendència. Dos gols d’Èric Santmartí al primer temps van ser suficients per allunyar una mica més l’equip de les places de descens.

Els berguedans van plantejar un partit en la línia dels anteriors: defensa de 5, prioritzant l’ordre defensiu i sortint amb ràpids i perillosos contracops. El Gironella es va tornar a sentir còmode cedint la pilota al rival i no va tardar massa en avançar-se. Al minut 9, Èric va rematar dins una bona centrada de Manel Uribe.

I mentre el Gironella tornava a donar una lliçó de contraatacs, la Sabadellenca buscava espais amb atacs per dins, amb un ‘9’ molt mòbil que buscava amb insistència les esquenes dels centrals. El premi pels vallesans arribaria al 25: pilota darrera la defensa que habilita un jugador visitant, però fa un mal control i queda escurat a banda; tot i això, centra i Víctor Nicolàs (el ‘9’ que portava de corcoll de defensa) remata dins.

Però l’alegria vallesana duraria ben poc. Abans de la mitja hora de joc, Èric va tornar a sorprendre per fer el 2 a 1. En aquest cas, el davanter berguedà va rebre una passada llarga de Guifré i en l’u contra u es va desfer del porter per marcar a plaer. Amb el 2 a 1 s’arribaria al descans. L’escenari era difícilment millorable pels interessos gironellencs.

Però la segona meitat es va fer molt llarga. La Sabadellenca va sortir a mossegar per, com a mínim, aconseguir l’empat. I això va fer que el Gironella s’anés aculant darrera i patís a pilota aturada i en alguna centrada a l’àrea. Malgrat tot, els de Ponti van saber patir i, fins i tot, van tenir alguna ocasió en el tram final de partit per sentenciar. La Sabadellenca es va obrir, bolcada a l’atac, i això va deixar espais darrera. Al final, però, ni uns ni altres aconseguirien alterar el 2 a 1 que brillava al marcador des de la mitja hora de joc.

El post-partit: Gironella 2 Sabadellenca 1

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“Era important guanyar. És evident: la Sabadellenca és un rival directe i jugàvem a casa. A la primera part vam estar molt bé. No vam tenir la possessió però sí que vam controlar bastant el partit. La segona, en canvi, se’ns va fer molt llarga. Perdíem la pilota molt ràpid i vam jugar pràcticament tota l’estona al nostre camp. L’important és que des de fa setmanes a l’equip li fan poques ocasions de gol i això ens permet competir contra tothom. Si seguim així, no hi haurà cap problema per assolir objectius.

eric-santmartiÈric Santmartí Jugador de l’Atlètic Gironella

“Ens sentim molt còmodes sobre el camp amb el nou sistema. En defensa som un bloc i en atac són molt més verticals. És cert que estic en un bon moment de cara a porteria. Potser en altres temporades arribava davant de porteria i em costava creure-m’ho, però aquest any, a l’estar en bona ratxa, n’estic més convençut. Però jo firmaria ara mateix no fer cap més gol i salvar la categoria.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Futbol Segona Catalana

Comentaris