Futbol

Les millors escoles de futbol de Catalunya s’enfronten aquest cap de setmana a Berga

Les millors escoles de futbol de Catalunya s’enfronten aquest cap de setmana a Berga

Berga acull aquest cap de setmana un dels millors tornejos de futbol base que es podran veure aquest any a Catalunya. És la cinquena edició del Torneig Ciutat de Berga i hi participaran els benjamins de les 10 millors escoles de futbol del país. Entre d’altres, hi seran el Barça, l’Espanyol, la Damm, el Gimnàstic de Manresa, el Sabadell, l’Hospitalet, el Mercantil, el Sant Andreu o el Manresa. És un torneig molt llaminer i el coordinador del CE Berga, Sergi Torrabadella, ho corrobora: “En tres dies vam tenir totes les places plenes”.

El torneig es disputarà en dues fases. La primera, la disputaran els set equips més modestos de la competició aquest dissabte al matí. Els dos millors conjunts de la fase inicial jugaran la fase final contra els 18 equips que hi accedeixen de manera directa. Els clubs que lluitaran per aquestes preuades dues places són el Berga B, el Berga C, el Manresa B, el Gimnàstic de Manresa B, el Joanenc B, el Mercantil B i l’Atlètic Gironella.

L’endemà, diumenge, serà el torn dels caps de cartell del torneig. Al grup A, hi haurà el Barça, el Mercantil A, els xinesos Ruilong Tianjin, el Berga A i el guanyador de la fase prèvia. Al grup B, hi figuren la Damm, el Sabadell, l’Hospitalet, l’Escola de Futbol del Ripollès i el Vic Riuprimer. Al grup C, hi ha l’Espanyol, el Sant Andreu, l’Atlètic Segre, el Joanenc i el segon classificat de la fase prèvia. I, finalment, al grup D, s’hi trobaran el Gimnàstic de Manresa A, el Manresa A, l’Aqua Hotel, l’Escola de Futbol de Gavà i l’Escola de Futbol Base Bosc de Tosca.

Un equip xinès al cartell

El Ruilong Tianjin serà al grup A d’aquest 5è Torneig Ciutat de Berga. Els xinesos fan un stage a les instal·lacions de la Unió Esportiva Sant Andreu aquesta setmana i ho aprofitaran per pujar a disputat el torneig de la capital del Berguedà. Segons explica Torrabadella, l’equip xinès es va posar en contacte amb l’organització del torneig, tan bon punt es van obrir les inscripcions: “Se’n devien assabentar pel mateix Sant Andreu, que també participa en el torneig”.

Un torneig que va a més

És la cinquena edició del Ciutat de Berga i, com sempre, és millor que l’anterior. El torneig berguedà agrada cada cop més i el cartell d’enguany n’és el resultat. De fet, equips del nivell del Girona o el Reus n’han quedat fora perquè les places ja estaven plenes. “Teníem tantes sol·licituds que ens hem vist obligats a fer la fase prèvia per a alguns equips”, explica Torrabadella.

Davant aquest tros de cartell, les opcions dels equips de casa són escasses. Malgrat tot, l’any passat el benjamí del Berga ja va demostrar que podia plantar cara als millors equips de Catalunya: va arribar a la semifinal però va caure derrotat davant el campió, el Barça, malgrat anar per davant en el marcador durant pràcticament tot el partit. El berguedà Marc Bernal Casas, exjugador del Berga i actual perla blaugrana, va privar els locals d’accedir a la final amb dos golassos a les acaballes de la semifinal. Sigui com sigui, l’experiència demostra que a partit únic pot passar de tot.

CE Berga Futbol base Torneig Ciutat de Berga

Comentaris