Bàsquet, Bàsquet Berga

Un nefast percentatge desllueix la millora defensiva (51-44)

Un nefast percentatge desllueix la millora defensiva (51-44)
Oriol Tintó encara cistella en un partit a casa d'aquest any. ALEIX CAMPRUBÍ

El baix percentatge d’encert en tirs de 2 va marcar el partit d’aquest cap de setmana del Beep Bàsquet Berga. El homes de negres van ser, però, pitjors (14% d’encert de 2 amb 7 de 49), i van caure a la pista del CB Matadepera Taronja per 51 a 44, tot i la millora defensiva respecte dels darrers partits.

El primer parcial va ser el més igualat, amb un Berga que cometia errades i fins i tot fallava els llançaments oberts, mentre el rival prenia males decisions. El seu desencert, però, venia condicionat per la bona defensa visitant, arribant 11 a 12 al final del temps. En el segon, els locals comencen a estar més encertats i la defensa del Berga no acompanya a l’atac, que segueix sent molt dolent, situant-se al descans 24 a 20.

El Matadepera comença a sentenciar el partit ja en el tercer parcial, agafant un avantatge de 12 punts, però els de Manel de Haro no es rendeixen i s’acosten a 7, tot i el desencert persistent en tirs de 2. L’equip insistia i aconseguia generar ocasions i llançaments oberts, però la pilota no entrava. Aquestes errades també castiguen anímicament a un Berga que baixa la guàrdia i tendeix a les preses, les precipitacions i les males decisions. L’intent de defensa més agressiva amb una zona 2-3 i la pressió a tota la pista en algunes situacions dóna bons fruits, però no suficients, i el conjunt local aconsegueix nous avantatges per tancar el partit, que acaba amb el definitiu 51 a 44.

Oriol Tintó va ser l’únic jugador amb una actuació decent en el partit. Tot i el seu més que pobre percentatge en tirs de 2 (17% amb un 3 de 18), va aconseguir un doble-doble amb 16 punts i 11 rebots, a més d’aconseguir 5 taps i 2 assistències que li atorgaren 19 punts de valoració.

La derrota deixa als berguedans a la 5a plaça, on hi ha un triple empat amb 9 victòries, però el Beep és superior per l’average. El proper rival serà el CB Vilatorrada, el segon classificat, amb 13 victòries, la setmana a sobre de carnestoltes..

El post-partit: CB Matadepera Taronja 51 – Beep Bàsquet Berga 44

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Beep Bàsquet Berga

“Hem donat moltes voltes a si el problema va ser tàctic o de preparació. Teníem els objectius clars i els vam aconseguir, tant evitar que els seus jugadors clau anotessin i mantenir la defensa pressionant a tota pista quan fes falta. Entenem que cal canviar alguna cosa als entrenaments, falta competitivitat. La valoració del partit és negativa, però sobretot estem decebuts amb el percentatge de tirs de 2, no ens el podem permetre en cap partit. Això va decidir el partit, si en comptes de 7 de 49 n’haguéssim ficat 14 -que segueix sent un percentatge dolent, hauríem guanyat d’1 punt. La pilota no va entrar”.

TintoretallOriol Tintó Jugador Beep Bàsquet Berga

“Va ser un partit on vam estar molt desencertats de cara a cistella, fallant l’infallable, i on vam deixa-nos descentrar massa per les decisions arbitrals. Fallàvem situacions que normalment s’encerten. Es pot mirar de buscar situacions més clares, però, quan fins i tot aquestes les falles, és difícil de trobar solucions. Com a punt positiu, vam millorar en defensa respecte dels partits anteriors. Jo vaig estar en la línia de desencert de l’equip”.

Acta del partit

Resultats, classificació i pròxima jornada del Grup 3 de Segona catalana

Bàsquet Bàsquet Berga beep bàsquet berga beep berga Berga Hug Tuyet oriol tinto

Comentaris