Futbol, CE Berga

El gol acompanya la consistent bona dinàmica (0-2)

El gol acompanya la consistent bona dinàmica (0-2)
Sergi Ruiz celebra un gol en el darrer partit a casa, contra l'Avià. ALEIX CAMPRUBÍ

Guanyar a rivals com la Sabadellenca a domicili mai és fàcil, i menys arribant-hi amb baixes i com a rival directe. El Berga ho ha aconseguit aquest cap de setmana gràcies a un partit molt seriós i de contenció, que ha estat marcat per un gol en els minuts inicials però no ha estat sentenciat fins al final.

La bona entrada al partit dels berguedans s’ha traduït amb la primera diana. Una jugada de Bertrans per la banda, actuant com a lateral dret, ha acabat amb una conducció encarant i dividint rivals i una impressionant rematada amb l’esquerra des de la frontal de l’àrea que ha tocat lleugerament al porter, ha impactat contra el travesser i ha botat sobre la línia. El rebot ha anat a parar als peus de Sergi Ruiz que no ha perdonat en una rematada de primeres (3′).

Amb el partit de cara, els visitants s’han dedicat a aguantar i controlar el partit, amb un rival que buscava dominar i jugar a camp d’un Berga que es trobava a gust amb aquest escenari, ja que li permetia sortir i generar perill al contracop, aprofitant la velocitat de davanters com Noguera o Joanet, qui ha aconseguit una bona jugada que no ha rematat Carreras pels pèls. Per part local, una ocasió que venia des d’un lateral ha acabat amb una rematada que no ha trobat porteria. Sergi Ruiz també n’ha tingut un parell més al llarg d’una primera meitat força dividida i oberta, on els blanc-i-vermells no han aconseguit matar el duel.

Els de Joan Prat han firmat un partit encara més seriós en la segona part, amb l’equip compacte i ben situat al darrere, fins i tot aconseguint més ocasions gràcies a una Sabadellenca tirada endavant buscant l’empat i el domini territorial. Els visitants han perdonat la sentència, fins al punt que una jugada del rival podria haver significat la sentència. Un jugador local ha encarat l’1 contra 1 amb el porter visitant i, quan la pilota estava a punt d’entrar després d’una rematada per sobre de Peralta, el capità Jordi Torner -actuant avui com a central a causa de les baixes- s’ha tirat de manera providencial per refusar la pilota i evitar l’empat.

En un final en el qual una Sabadellenca molt bronca arriba amb un home menys, Noguera ha aguantat una pilota que venia d’un córner, ha aconseguit girar-se per encarar porteria i tan sols l’ha aturat un rival fent falta dins l’àrea. El mateix ’10’ del Berga ha transformat el penal, tancant finalment qualsevol opció de sumar per als locals.

Aquesta nova victòria es tradueix en què els de Joan Prat pugin fins a la 10a plaça de la taula, sumant 27 punts. El proper rival serà el Premià, un rival directe, ja que, amb 29 punts, és 9è a la classificació.

El post-partit: UE Sabadellenca 0 – CE Berga 2

pratJoan Prat Entrenador CE Berga

“Estem en una línia positiva de joc, creixent cada dia més tàcticament. Estem depenent molt de l’eficàcia, de quant la tenim i quan no. Portem molts partits, pràcticament des del principi, sense cometre errades defensives. L’equip segueix evolucionant en positiu. Aquesta és una de les victòries més importants que hem aconseguit, pel moment de la lliga, perquè són 3 punts contra un rival directe a hores d’ara. I també per guanyar en un camp en el qual no ho teníem gens fàcil i en un partit que afrontàvem sense 3 titulars habituals [Rafa, Blanch i Sala], havent de jugar amb un migcampista com Torner de central, ho ha fet molt bé”.

tornerJordi Torner Jugador CE Berga

“Hem fet un partit molt seriós. Hem estat contundents en defensa i hem tingut bastantes ocasions clares, sobretot al contracop. Hem tingut la sort de marcar d’hora, quan el Sergi ha aprofitat el rebot del Bertrans. Arran d’això hem tingut espais al contraatac, sobretot a l’esquena dels centrals, i a la primera meitat ja hem pogut matar el partit. Hem sabut mantenir la porteria a zero quan el rival apretava més a la segona meitat, però no hem matat el partit fins al penal del final, tot i haver trobat espais. Teníem baixes importants, però tenim una plantilla àmplia i completa. M’he trobat bé com a central, ja hi havia jugat un any i va bé tenir al costat un veterà a la posició com el Carreras, que et corregeix. L’ocasió del final l’he refusat jo com podria haver-ho fet un altre”.

Fitxa del partit

Classificació del Grup 4 de Segona catalana

Berga CE Berga Futbol Joan Prat Segona Catalana

Comentaris