C AT Gironella

Penal d’or (1-0)

Penal d’or (1-0)
ALEIX CAMPRUBÍ

Feia setmanes que la imatge de l’equip havia canviat, però en el futbol el que mana són els resultats i fins aquesta setmana l’Atlètic Gironella encadenava 8 partits sense guanyar i un preocupant 1 de 24 en punts. Dissabte, però, els de Ponti tornaven a casa: rebien el Folgueroles, un equip que té els deures gairebé enllestit i viu còmodament a la zona tranquil·la de la taula. L’oportunitat per tornar a guanyar era d’or i els gironellencs no ho van desaprofitar. Un gol de penal de Guifré Dalmau a la represa va ser suficient per tornar al camí de la victòria, dos mesos després.

El partit era complicat. El Folgueroles ha fet el doble de gols que l’Atlètic i Ponti va plantejar un partit on l’equip prioritzés deixar la porteria a 0. Per això, el Gironella va cedir descaradament la pilota al rival i es va dedicar a defensar amb solidesa i sortir amb rapidesa al contracop. La tàctica va donar resultat: a la primera part pràcticament no hi van haver ocasions. De fet, el Gironella va gaudir de les més clares, amb bones transicions des del seu camp.

A la represa, el Folgueroles va voler fer un pas endavant. En vista del bon posicionament dels locals en defensa, el conjunt osonenc no en tenia prou amb la possessió i va avançar línies per intentar inquietar la porteria de Chiscu. Això va deixar més espais a les esquenes dels centrals visitants i el Gironella va aprofitar-ho per crear encara més perill.

Però no hi havia manera: Èric Santmartí va tenir un u contra u que va sortir fregant el travesser, Tóbal va sorprendre entrant de segona línia però va topar amb un defensa, que va treure la pilota sota pals, i Ferran Prat tampoc va poder marcar de xut llunyà. I quan els ànims començaven a decaure, unes mans a l’interior de l’àrea dels d’Osona van provocar un penal, que transformaria Guifré Dalmau.

Encara quedaven 25 minuts i el Gironella va haver de suar sang per conservar l’avantatge en el marcador. El Folgueroles va apretar de valent, buscant l’empat que almenys evités marxar del Berguedà amb les mans buides. Però el Gironella, segur i confiat amb cinc defenses des del xiulet inicial, va refusar totes les pilotes dirigides a la porteria de Chiscu.

El post-partit: Gironella 1 Folgueroles 0

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

Estem molt contents per la victòria. Més de dos mesos sense guanyar costen d’aixecar i ho hem fet. Feia setmanes que ens calia fer un pas endavant i aquesta jornada l’hem fet. Si volem salvar la categoria, aquesta setmana s’havia de guanyar. Era un rival que té els deures fets i probablement no anirà ni cap amunt ni cap avall. Era un dia idoni per guanyar i l’únic que havíem de tenir en compte és que el Folgueroles té molt gol. L’equip va respondre i penso que va ser una victòria molt col·lectiva. No m’atreveixo a destacar ningú en concret, ja que cadascú hi va posar el seu gra de sorra per tirar-ho endavant.”

chiscuChiscu Rodríguez Porter de l’Atlètic Gironella

“Vam canviar la manera de jugar la setmana passada i està funcionant: la defensa de cinc ens fa sentir més còmodes. Portàvem moltes setmanes rebent molts gols i calia un canvi. La veritat és que està anant bé. Un dels grans objectius era deixar la porteria a 0 i ho vam aconseguir. Sí que vam donar el control de la pilota al rival, però tampoc ens van crear gaire perill. Ara veig que l’equip està molt millor. Ens cal jugar d’aquesta manera. Si estiguéssim més amunt a la classificació ja seria una altra cosa, però tal com està l’equip ens cal prioritzar la defensa per poder competir. Jo em sento molt reforçat amb cinc defenses i no tinc cap dubte que la segona volta sortirà bé i ho tirarem endavant.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Chiscu Rodríguez Folgueroles Futbol Jordi Pont Ponti Segona Catalana

Comentaris