CE Berga, UE Avià

A cop de pólvora (5-2)

A cop de pólvora (5-2)
El Berga celebra el 3 a 0 de Noguera. ALEIX CAMPRUBÍ

El Club Esportiu Berga ha golejat la Unió Esportiva Avià en un derbi que ha quedat pràcticament vist per sentència a la primera meitat. Els berguedans han aprofitat vint minuts rodons per agafar renta en el tram inicial de partit. A la represa, el xoc s’ha igualat però els locals han estat molt més còmodes sobre el terreny de joc en tot moment. A les acaballes, un golàs de Noguera ha posat punt i final als ànims de remuntada avianesos.

L’Avià ha començat portant la iniciativa, però el control ha durat deu minuts. Després d’un primer avís del Berga, amb un xut de Rafa que Ayoub ha desviat amb problemes, els berguedans han aprofitat l’estratègia per donar el primer cop de puny sobre la taula. Carreras, imperial a l’interior de l’àrea, ha rematat de cap una bona centrada de Sergi Ruiz des del lateral. L’embranzida local no acabaria aquí: pocs minuts després, una pèrdua en zona perillosa ha tornat a trencar els esquemes avianesos: Noguera ha llançat una pilota a les esquenes dels centrals i Sergi Ruiz, atent i més ràpid, s’ha plantat sol davant el porter, l’ha superat i ha definit a porteria buida.

No s’havia arribat ni al quart d’hora de partit i el Berga ja n’havia fet dos. I n’hi hauria més. Passat el minut 20, i amb un Avià capcot, Noguera ha fet el tercer en una falta indirecta que ha picat per sobre la barrera, ha picat al pal i ha acabat dins, lluny de l’abast d’Ayoub.

A l’Avià li ha costat una mica sobreposar-se, però ho ha acabat fent. Passada la mitja hora i sense crear massa perill, els visitants s’han topat amb una falta lateral, gairebé al córner esquerra de la porteria de Peralta. El servei de Pintó s’ha anat tancant i, després de ser pentinat per Vili, ha acabat entrant dins. Era el gol que necessitaven els avianesos per tornar a entrar al partit, però l’alegria els ha durat ben poc. Al 35, pèrdua en zona de creació dels avianesos, recuperació, Dalmau posa pilota entre centrals i Sergi Ruiz es torna a plantar sol davant Ayoub i el supera amb un xut creuat a la dreta del porter. Amb el 4 a 1 i un Berga fulminador s’ha arribat al descans.

A la represa, el joc s’ha igualat una mica. De fet, el primer tram de segona part ha estat el més avorrit del partit, de llarg. Tímides aproximacions a les dues àrees i pràcticament totes les jugades finalitzades de la mateixa manera: amb xuts alts. Tot i això, al 10 de la segona, una excursió de Torres per l’eix central de l’atac avianès acabaria amb un contacte a l’interior de l’àrea i penal que el propi capità s’encarregaria de transformar. 4 a 2 i emoció.

A partir d’aquí, l’Avià ha intentat augmentar la marxa per acostar-se en el marcador, però el Berga, sòlid en defensa i perillós al contracop, seguia estant molt còmode sobre el terreny de joc. L’avantatge, però, no era prou ampli com per relaxar-se i, per si això fos poc, quan faltaven 20 minuts l’àrbitre ha ensenyat la segona groga a Rafa Zafra i ha deixat el Berga amb 10. S’ha entrat en el tram més calent del partit, i prova d’això ha estat l’expulsió del segon entrenador del Berga, Sergi Torrabadella, per protestar una acció.

Tot i jugar amb un menys, el Berga no ho ha notat en excés. L’equip s’ha sabut adaptar a la situació i, no només ha estat capaç de conservar els dos gols de renta, sinó que ha fet el cinquè en una nova delicatessen’ de Joan Noguera. L’extrem local ha definit amb classe des del límit de l’àrea gran amb un xut que ha acabat a l’escaire de la porteria d’Ayoub. Ha estat la sentència.

El post-partit: Berga 5 Avià 2

Joan Prat Entrenador del Club Esportiu Berga

“M’esperava aquest Avià. L’1 a 0 d’estratègia ha estat clau perquè els ha obligat a obrir-se. A partir de llavors, hem pogut pressionar com ens agrada, robar on fem mal i llançar pilotes a l’esquena dels centrals per crear-los perill. Però és un derbi i sabíem que el rival no es donaria mai per vençut. Nosaltres avui necessitàvem guanyar com fos. No perquè fos l’Avià, sinó perquè jugàvem a casa i fer-nos forts aquí és la clau per assolir els nostres objectius. En el fons són tres punts, tan importants són els que fem contra l’Avià com els que podem fer contra el Premià.”

Joan Noguera Jugador del Club Esportiu Berga

“No hem pogut abaixar els braços en cap moment. Sabíem que l’Avià ens donaria guerra i ho ha fet. Hem tingut l’encert de fer tres gols pràcticament seguits i això ens ho ha posat tot més de cara, però ells no s’han rendit en cap moment. És un derbi, un partit que agrada, i on no es dona cap pilota per perduda. A nivell personal m’he notat bé, però avui el que ens ha donat la victòria és el bloc. Al final calia sentenciar i he estat qui ha fet el gol, però l’equip ha treballat molt bé durant tot el partit.”

Joan Flores Entrenador de la Unió Esportiva Avià

“Això és un derbi. Hem pagat molt cars els errors. Sabíem que el Berga era molt perillós en estratègia i havíem parlat que calia estar molt atents a les jugades a pilota aturada, però no ho hem estat prou i ho hem pagat. Hem sortit a guanyar, com sempre, però fer-ho aquí sempre és complicat. És un dels camps on es pot perdre, tot i que sigui un derbi i faci mal. Tant aquí com a Gironella com contra els tres primers classificats són desplaçaments on tu surts a guanyar però saps que són dies durs i t’ha de sortir tot de cara. Cal treballar, conèixer més l’equip i polir els aspectes que avui fan que sortim d’aquí amb les mans buides.”

Pep Martín Jugador de la Unió Esportiva Avià

“No ens hem acabat de sortir còmodes, amb moltes baixes, gent ubicada allà on no és la seva posició… A més, hem tingut dues pèrdues tontes i faltes mal defensades. No ens hem sentit còmodes i l’equip ha anat cap avall. Potser el resultat final ha estat més abultat del que s’ha vist sobre el camp. Quan un equip té aquestes dinàmiques costa molt sortir-ne. El vestuari està tocat. Sabem que hem puntuar sí o sí, i avui no ha estat possible. L’objectiu és tirar-ho endavant, fer màxim de punts possibles i si hi ha la sort salvar-nos. Sabem que hem de guanyar uns 8 partits i estar pendents del que fan els rivals. Jugar al camp del Berga sempre és complicat.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Berga Berga-Avià derbi derbi berguedà Futbol Segona Catalana

Comentaris