Orientació

El Berguedà acull aquest febrer els millors orientadors del món

El Berguedà acull aquest febrer els millors orientadors del món
MOC 2017

El Berguedà serà un dels epicentres del Mediterranean Open Championship (MOC), un esdeveniment anual que reuneix les millors seleccions d’orientació del món. Aquest any, i per primer cop a la història, el MOC se celebra a Catalunya i el Club Orientació Berguedà (COB) n’és un dels organitzadors.

El MOC es divideix en tres vessants: l’esportiva d’alt nivell, la competitiva i la turística. La primera d’elles ha estat batejada amb el nom de MOC Camp i se celebrarà en diferents llocs de la Catalunya central, sota l’organització del COB i la direcció d’Emil Wingstedt, diverses vegades campió del món d’orientació.

En concret, el MOC Camp consisteix en un seguit d’entrenaments en format esprint (d’uns 15 minuts de durada), alguns cronometrats i altres de lliures que es podran fer en qualsevol dels dies que dura la competició. Al Berguedà, hi haurà activitat el dia 19, amb un entrenament al casc antic de Gironella, i el dia 22, amb un esprint a Berga que comptarà amb dues classificatòries i la final. Entre aquests dos dies, els corredors disputaran esprints a Cardona i Solsona (el dia 20) i gaudiran d’una jornada d’entrenaments lliures (el dia 21).

Berga, una prova pilot de cara als campionats del món

El darrer dia del MOC Camp, a Berga, servirà per provar nous formats esprint per als futurs World Orienteering Championship (WOC, Campionats del Món d’Orientació), que controla la Federació Internacional d’Orientació (IOF). Per tant, tal com explica el COB en un comunicat, serà “una gran oportunitat” per veure córrer els millors orientadors del món, tant en l’àmbit masculí com en el femení. A més, l’organització del COB obre la competició a tothom, de manera que també és una bona ocasió per endinsar-se en el món de l’orientació i provar de competir.

En total, es preveu que participin en el MOC uns 150 esportistes d’alt rendiment d’arreu d’Europa. Ho faran representant les seves seleccions absolutes. De fet, les seleccions aprofiten el MOC com a prova classificatòria per poder accedir al mundial del 2018. De moment, Suècia, Finlàndia i Suïssa ja han confirmat que seran a la cita catalana. També hi serà Daniel Hubmann, actual campió del món en la modalitat esprint.

COB_gots

Al Berguedà, després de recórrer els llocs més emblemàtics del país

El MOC Camp, que es disputarà a la Catalunya central, és la segona fase del MOC. Abans, els orientadors participaran en el MOC Tour, la fase encarada al turisme esportiu, que es desenvoluparà en llocs emblemàtics de Catalunya com Montserrat, Barcelona o Girona, entre d’altres. El MOC Tour arrencarà el dia 16 i inclourà el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, organitzat pel Club Orientació Catalunya amb la col·laboració dels clubs Aligots i C.E. Grions Orientació.

Després, serà el torn del MOC Camp per la Catalunya central i, finalment, arribarà el moment del MOC Championship, que es disputarà a Tarragona i consistirà en quatre curses internacionals que decidiran els guanyadors del MOC 2018. Aquesta última fase del MOC estarà organitzada pel Club Montsant Orientació i se celebrarà entre el 22 i el 25 de febrer.

Berguedà Club Orientació Berguedà cob MOC orientació

Comentaris