CE Puig-reig, UE Avià B

L’hora de l’Avià B

L’hora de l’Avià B
Gerard Macarro, de l'Avià B, en una acció d'aquesta temporada. ALEIX CAMPRUBÍ

El filial de la UE Avià ha encetat aquest cap de setmana una segona volta que ha de servir per garantir sense problemes la permanència a la categoria un any més. Els avianesos jugaran cinc partits consecutius a casa, després que a l’inici de la lliga les obres al municipal Alfons Gonfaus els obliguessin a jugar a domicili. El handicap és que totes les visites seran d’equips de la part alta de la classificació.

Amb el partit de la primera volta a Puigcerdà encara pendent per disputar, aquesta setmana els homes de Xavi Ortega han encetat la segona part del campionat amb la visita del Sant Pere Nord, actual 8è classificat. Els avianesos van tenir la possessió durant bona part del partit, però paradoxalment se’n va anar al descans per darrera en el marcador i no va poder empatar fins les acaballes del partit.

El Sant Pere es va avançar a la mitja hora de joc en una jugada del tot aïllada en què va guanyar l’esquena de la defensa avianesa. Pocs minuts més tard, Martí Montañà empataria pels locals. Però la reacció visitant seria imminent: a les acaballes del primer temps, una falta des de lluny va picar en defenses locals per descol·locar i Moha i fer pujar l’1 a 2 en el marcador.

A la represa, els de Xavi Ortega van recuperar el control del partit però una tangana important com a conseqüència d’una agressió sense pilota a un jugador local va tornar a treure’ls del partit. En l’acció de la baralla, el Sant Pere Nord es va quedar en 10. Malgrat tot, a l’Avià B li va costar tornar a entrar al partit i els visitants ho van aprofitar per fer l’1 a 3. Sigui com sigui, poc a poc els locals recuperarien la possessió i el domini, retallarien distàncies i acabarien empatant. De fet, el partit es va acabar fent curt per als d’Avià, que es van haver de conformar amb l’empat a 3, tot i fer mèrits per endur-se els tres punts.

Fitxa de l’Avià B-Sant Pere Nord

Un calendari envejable

La visita del Sant Pere Nord era el primer partit d’un tram del campionat propici perquè els avianesos encarrilin la salvació. Dels sis partits que tenen fins a principis de març, cinc són a casa: rebran les visites del Súria (6è), el Viladecavalls (2n), el Can Parellada (5è), el Manresa B (9è) i la Pirinaica (3r). A més, entre el partit contra la Pirinaica i el del Manresa B, els de Xavi Ortega jugaran al camp del Fruitosenc en l’únic desplaçament d’aquest primer tram de segona volta que disputaran lluny del Berguedà.

La majoria de partits són contra equips de dalt, sí, però el factor camp pot dictar sentència, i és que l’Avià B, com a local, només ha perdut un partit (contra el Juan XXIII, l’actual líder de la lliga).

El Puig-reig rellisca al camp del cuer

L’altre equip berguedà de la categoria, el Puig-reig, va empatar a 2 al camp del fins ara cuer de la lliga, el Moià, que amb el punt sumat relega el Santpedor al darrer lloc de la classificació. Els de Martí Casafont es van topar amb un gol en contra ben aviat, al minut 4, però van reaccionar de manera immediata amb l’empat d’Esteve Montardit. Al quart d’hora de joc, Ramon Gonzalez va avançar els del Berguedà, però passada la mitja hora el Moià empataria novament. Després d’aquest inici mogut, el 2 a 2 no s’alteraria durant l’hora que encara restava de partit.

Fitxa del Moià-Puig-reig

Classificació del grup 7 de Tercera Catalana

Propera jornada

3cat7 Berguedà Futbol Grup 7 Tercera Catalana

Comentaris