Esquí

El berguedà Ferran Canudas, campió sub-23 de la CronoNúria i la Copa Catalana de Verticals

El berguedà Ferran Canudas, campió sub-23 de la CronoNúria i la Copa Catalana de Verticals

El berguedà Ferran Canudas, del Club Esquí Berguedà, ha estat el primer classificat en categoria sub-23 a la CronoNúria que s’ha disputat aquest cap de setmana a l’entorn de l’estació d’esquí de la Vall de Núria. La cursa, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, s’havia de celebrar el dia 30 de desembre però l’organització va haver-la d’aplaçar per manca de neu. Aquest cap de setmana, però, després de les intenses nevades de les últimes setmanes, la CronoNúria es va disputar en unes condicions gairebé immillorables.

Canudas va ser el participant més ràpid en categoria sub-23. El berguedà va fer una marca total de 40 minuts i 21 segons, sense penalització. Aquesta última dada és rellevant, ja que el seu rival en la lluita pel calaix més alt del podi, Jordi Torrents, va ser més ràpid que Canudas però va patir una penalització de 3 minuts que el va relegar a la segona posició. Amb aquest primer lloc a la CronoNúria, Canudas també s’endú la 12a Copa Catalana de Curses Verticals, que suma els resultats de la CronoNiu i la CronoNúria.

A banda de Canudas, diversos berguedans han estat presents a la Vall de Núria aquest cap de setmana. Sense anar més lluny, un altre membre del Club Esquí Berguedà, Ferran Sabata, va acabar en 13a posició a la general absoluta, just per davant de Canudas, amb un temps de 39 minuts i 58 segons.

I a més, l’altra entitat berguedana amb representació a la CronoNúria, els Mountain Runners, hi van portar el guanyador absolut de la prova, David Prades, que es va imposar a la resta de participants amb un temps de 32 minuts i 53 segons. També des dels Mountain Runners, destaca l’actuació de Nil Corominas, que va ser 17è amb una marca de 42 minuts clavats.

IMG_2436-1

Canudas i Sabata, en primer pla, a l’esquerra de la imatge, durant la CronoNúria. JAUME ANGLADA

Comentaris