C AT Gironella

Al mal temps, bona cara (1-0)

Al mal temps, bona cara (1-0)
Els jugadors del Gironella s'animen abans del derbi contra el Berga, el darrer partit on els de Ponti han puntuat. ALEIX CAMPRUBÍ.

Ser sòlid en defensa era el gran objectiu de l’Atlètic Gironella aquesta setmana. Immers en una delicada mala ratxa de resultats i contra un rival que viu un moment radicalment diferent, el Gironella va plantejar un partit on el primordial era arribar al tram final amb opcions d’esgarrapar punts. Ho va aconseguir: derrota per la mínima (1-0)  al camp d’un Molletense que es consagra com l’equip més en forma de la categoria a hores d’ara.

Els números dels molletencs són d’escàndol. Després d’un inici ple de dubtes, on van ser capaços d’assaltar el municipal de Berga (1-2) però curiosament van caure al camp d’un Avià que encara no havia guanyat cap partit (3-2), els de Mollet van aixecar les orelles fins al punt que no perden un partit des de finals d’octubre. En els darrers nou compromisos, set victòries i dos empats. A banda, en nou jornades han posat un candau a la seva porteria: només han encaixat dos gols.

En canvi, el Gironella viu un moment antagònic. L’última victòria de l’equip va ser a mitjans d’octubre, a casa contra el Can Rull. Des d’aleshores, els de Ponti només han estat capaços de sumar un punt al camp del Berga i han protagonitzat un 1 de 24 que els obliga a fer una segona volta de notable alt per salvar la categoria. Malgrat tot, com a nota positiva, els gironellencs tenen a l’horitzó un dels millors calendaris de la lliga: dels 17 enfrontaments que els queden per disputar, 10 són a casa.

A Mollet, es va poder veure un duel tàctic interessant. El Gironella va plantejar un partit de contracops, amb un 3-5-2 que ja ha funcionat als de Ponti en diverses ocasions, mentre que el Molletense va tenir la possessió de la pilota però va patir per trobar espais a la defensa berguedana. De fet, a la primera meitat tots dos equips van gaudir d’alguna ocasió per obrir la llauna, però només un ho aconseguiria. A les acaballes, els locals van marcar un autèntic golàs en una gran acció individual d’Alexis Garcia, que va enviar la pilota a l’escaire de la porteria visitant, impossible per a Marc Zumajo.

A la represa, les ocasions van brillar per la seva absència. Excepte en jugades aïllades, va ser un partit poc atractiu per a l’aficionat. A les acaballes, hi va haver un possible penal a l’àrea local però el col·legiat va decantar-se pel “juguin”. Així doncs, els de Mollet ho tornarien a fer: novè partit consecutiu sense perdre i quart enfrontament des de l’octubre en què un solitari gol els serveix per sumar tres punts.

El post-partit: Molletense 1 Gironella 0

pontiJordi Pont ‘Ponti’ Entrenador de l’Atlètic Gironella

“L’objectiu era arribar al final del partit amb opcions de sumar punts. El Molletense viu una ratxa completament diferent a la nostra i sabíem que sumar punts al seu camp seria pràcticament impossible. Però l’important és que l’equip ha tornat a competir, cada cop ens notem més a prop de tornar a sumar punts i confio que la setmana que ve, a casa, ho aconseguirem. Probablement tenim el millor calendari de la categoria: dels 17 partits que tenim ens en queden 10 a casa. Hem de tornar a ser el Gironella d’altres temporades i guanyar, com a mínim, 6 o 7 partits a casa. Si fem això, esgarrapem algun punt a domicili i ens col·loquem al voltant de 40 punts a final de temporada, tenim moltes opcions de salvar-nos. Aquesta setmana hem demostrat que tornem a ser sòlids en defensa i de cara a propers partits hem de recuperar la frescura dels jugadors tècnics que tenim de mig del camp en endavant.”

guifre-dalmau1Guifré Dalmau Jugador de l’Atlètic Gironella

“Hem aconseguit ser sòlids a darrera. El 3-5-2 ja ens havia anat bé en altres partits fora de casa i aquesta setmana ens ha permès estar molt còmodes a la defensiva i sortir al contracop amb rapidesa. En una mala ratxa com la que tenim, i tenint en compte que ells en viuen una de totalment oposada, les petites ocasions que hi van haver van caure del seu cantó. Quan les coses et van bé, no tens tanta pressió i és més fàcil que la pilota t’entri. Però el cert és que nosaltres des de la setmana passada tenim unes sensacions molt diferents. Tot i el 4 a 1, notem que han canviat moltes coses i tenim la sensació que anem creixent i que aviat ens arribarà la recompensa. Sabem que el calendari que ens ve per davant no és ni molt menys dolent, i està clar que l’objectiu és la salvació.”

Fitxa del partit

Classificació del grup 4 de Segona Catalana

Propera jornada

Futbol Guifré Dalmau Jordi Pont Ponti Molletense Segona Catalana

Comentaris